Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversiteler Birliğinin, Balkan Üniversiteler Birliğine dönüştürüleceğini söyledi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan Üniversiteler Birliğinin kurulması için çalışmalara başlandığını belirtti.

Birliğin ilk dönem başkanlığını Trakya Üniversitesinin yapacağını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

Trakya Üniversiteler Birliğinin, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Sırbistan üniversitelerini de bir araya getirmek için Balkan Üniversiteler Birliğine dönüştürülmesine karar verildi. Trakya Üniversiteler Birliğinde, Çanakkale Onsekiz Mart, Trakya, Kırklareli ve NKÜ bulunuyor. Bölge üniversiteleri olarak bir takım sıkıntıları çözebileceğimize inanıyorum. Üniversiteler arasında da işbirlikleri artacak.”

 

“Kampüse cami yapılacak”

 

Şimşek, kampüsteki öğrenci sayısının 16 bine yaklaştığını, 10 yıl içinde bu sayının 25-30 bine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bu kadar büyük bir nüfusun olduğu kampüste ibadethane ihtiyacı doğduğunu, kampüse bir cami yapılması için gerekli projenin hazırlandığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

“Üniversitenin konseptine uygun bir çalışma yapıyoruz. Cami yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde ve 4 bin kişi kapasiteli olarak planlanıyor. Cami yapımı için gerekli finansman Diyanet Vakfı tarafından karşılanacak. Caminin zemin katının otopark yapılması planlanıyor. Camiyi bir yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz.”

Şimşek, vatandaşların cenaze ve benzeri hizmetler konusunda da camiden yararlanabileceğini dile getirdi.

İlahiyat Fakültesinin önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağını belirten Şimşek, fakültenin uygulamaları için de camiye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Şimşek, Tekirdağ’ın İstanbul ve Balkan ülkelerine yakınlığı nedeniyle bir çekim merkezi olduğunu ifade ederek, uluslararası ilişkilere verdikleri önem dolayısıyla yaklaşık 20 ülkeyle farklı konularda işbirliği protokolleri imzaladıklarını kaydetti.

Reklamlar