İzmir Bornova Belediyesi tarafından temeli geçen yıl kasım ayında atılan Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki inşaat çalışmaları tam hız devam ediyor. 2 kapalı salon ile bir amfi tiyatronun da yer alacağı kompleksin, bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. altindag-a-dev-kultur-merkezi

Temeli 2012 yılı Kasım ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atılan kültür merkezinin inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmaların planlandığı şekilde sürdüğü alanda yükselen çok amaçlı kültür merkezini 2014 yılına girmeden tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Burası Çamdibi – Altındağ Bölgesi’ndeki sosyal ve kültürel faaliyetler için önemli bir nokta olacak. Merkez aynı zamanda Balkan Rumeli Kültürevi olarak da hizmet verecek.” dedi.

5 bin 400 metrekare alana kurulacak merkezin zemin katında; 60 kişilik çok amaçlı salon, 30 kişilik seminer odası, 12’şer kişilik 2 adet toplantı odası, birinci katında; 232 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, 2 adet 20’şer kişilik kurs odası ve 40 kişilik dil kursu salonu yer alacak. İkinci katında 168 kişilik çok amaçlı kongre ve tiyatro salonu, iki adet yemek kültürleri odası bulunacak merkezin teras katına ise 345 metrekarelik fuaye alanı yapılacak. Binanın en üst katına da 414 kişilik açık hava tiyatrosu inşa edilecek.

 

BUGÜN

Reklamlar