İzmir’de, Uluslar arası Balkan Dernekleri Fedarasyonu iftar yemeği yaklaşık 4000 kişi ile yendi.balkan-dernekleri-iftarda-evladi-fatihan-sofrasi-kurdu

Buca Çevikbir meydanında, dernek Başkanı Ekrem Selimler ev sahipliğindeki yemeğe, Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Alevi Bektaşi Dernek temsilcileri, Hristiyan dini temsilcileri ve yaklaşık 4000 kişilik bir vatandaş topluluğu katıldı. Sabah saatlerinde meydana kurulan kara kazanlarda odun ateşinde hazırlanan Osmanlı Balkan mutfağından yemekler ikram edildi. İftar yemekleri yebdikten sonra Mehter Takımının konseri başladı. Davetliler Mehter Takımının söylediği marşlar ve okunan şiirler ile çoşkulu saatler yaşadı.

Yemekten sonra davetlilere bir konuşma yapan Başkan Selimler, “Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bu günlerde, bizlerde birlik beraberlik adına bir iftar sofrası kuralım istedik. Bu iftar soframızda toplumun tüm kesimlerini, siyasi partileri hepsini bir masada topladık. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Bu sofraya Evlad-ı Fatihan sofrası dedik. Atatürk diyor ki, ‘Rumeli kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.’ Rumeliden gelenler Evlad-ı Fatihan’dır. Kurbanlarımızı kestik. Geçmişimizin ve aziz şehitlerimizin ruhuna. Odun ateşinde kara kazanlarımızda Osmanlı Balkan mutfağından yemeklerimizi hazırladık.” dedi.

İHA

Reklamlar