Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Belediye Başkanı Başkan Ertuğrul Bulgaristan’daki kardeş belediye oldukları Septemvri ilçesinin belediyesini ziyaret etti.balikesir-sindirgi-belediyesi-bulgasristanda
Sındırgı’da eylül ayında 15.’si düzenlenen geleneksel Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günlerinde yaşanan güzelliklerden biri de iki farklı kültürün kardeşliği oldu. Festivalde ilçeye misafir olarak gelen Bulgaristan’ın Septemvri ilçesinin belediye başkanı Petar Boshev ve eşi, ilçenin etnik yapısından, kültüründen, sıcakkanlı insanlarından, tarihi dokusundan etkilenerek Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul’a kardeşlik teklifinde bulunmuşlardı. Böylelikle iki belediye arasında kardeşlik antlaşmasının ilk adımları atıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul hem kardeş belediyeyi ziyaret etmek hem de kardeş belediyenin folklor festivaline katılmak için Bulgaristan’a gitti.

Bulgaristan’ın Septemvri ilçesinde Başkan Ertuğrul’u Septemvri Belediye Başkanı Petar Boshev, belediye meclis üyeleri ve Septemvri halkı karşıladı. Ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, ” 15.Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günlerini akıllarda yer eden güzel olaylar ile geride bıraktık. Festivalimizde ilçemize misafir olarak gelen Bulgaristan’ın Septemvri ilçesi ile kardeş belediye olduk. Septemvri ilçesinin belediye başkanı Petar Bosveh ve eşi bizleri kendi festivallerine davet ettiler. Biz de kardeş belediyemizi bu güzel festivalde yalnız bırakmadık. Burada hem kendi kültürümüzü tanıtıyor hem de kardeş belediyemizin kültürlerini öğreniyoruz. Bir daha ki sene Allah nasip ederse buraya Sındırgı Belediyesi halk oyunları ekibini getireceğiz. Burada ilçemizin tanıtımı için stantlar kurup kendi kültürümüzü en iyi şekilde yansıtacağız. Kardeş belediyemize güler yüzlü karşılamalarından dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Kardeş belediyemizle bundan sonra daha fazla fikir alışverişinde bulunacağız. Biz küçük bir adımla iki kültürü kaynaştırmaya devam edeceğiz’” diye konuştu.

Reklamlar