Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 17. Olağan Kongresi 24.12.2017 tarihinde Yıldırım Yunusemre Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Eski Başkanlarımızdan Prof. Dr. Emin Balkan’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede divan heyetinde BGF mensubu İzmir Bal-Göç, Yalova Bal-Göç Genel Başkanları ile 2 adet Bal-Göç Şube temsilcisi görev yaptılar.

Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr Yüksel Özkan’ın açış konuşmasından sonra sırasıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bal-Göç Onursal Başkanı Turan Gençoğlu, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu katılanlara yönelik birer selamlama konuşması yaptılar.

Kongre esnasında Orhangazi Belediye tarafından Bal-Göç Orhangazi Şubesine tahsis edilen 1500 metrekarelik 3 katlı sosyal tesisin devir protokolü Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan tarafından Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan’a teslim edildi.

Kongrede Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi ile çok çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları temsil edildi.

Kongrenin başlangıcında, Bal-Göç üyeleri tarafından kurulmuş bulunan Bursa Uludağ Mehteran Takımı bir gösteri yaptı. Balkan kökenli şair ve yazarlarımız eserlerini tanıttı.

Dernek iş ve işleyişini günümüz koşullarına adapte etmek üzere bazı tüzük maddelerinin oy birliği ile değiştirildiği kongremizde, tek liste olarak göreve talip olan 35 kişilik yeni yönetim kurulu da üyelerimizin oy birliği ile seçildi.

 

BALGÖÇ

 

Reklamlar