Dışişleri Bakanlığı, yurt dışında sezonluk iş arayan Bulgaristan vatandaşlarını dikkatli olmaları için uyardı. Yazın birçok kişinin sezonluk tarım işi peşinde olduğunu belirten bakanlık, iyi niyetli olmayan aracı şahısların can yakabileceğini kaydetti. Bu konuda 2012’de İsveç’te meyve toplama olayını hatırlatan bakanlık, yaban mersinlerinin geç olgunlaşması ve düşük hasattan dolayı yüzlerce vatandaşın Bulgaristan’a geri dönecek para bile bulamadığının altını çizdi.
İsveç yetkililerine göre bu yıl yaban mersini hasadı temmuz ayı ortalarından sonra hazır olup, en erken 25 Temmuz’dan sonra toplanmasına başlanabilecek.
Bakanlık, İsveç’te bu işi yapacak olan kişilere uyarıda bulunarak reelden çok daha düşük fiyata aracı şahısların meyve satın aldığını ve böylece insanları gereken ücretten mahrum ettiğini açıkladı.
Sezonluk iş arayanların, sokaklara yapıştırılan ilanlara ve cazip ücret tekliflerine karşı dikkatli davranmaları gerektiği de vurgulanıyor. Yurt dışına gitmeden önce kişilerin ilk önce aracı şirketin, mümkünse işvereni de iyi araştırması gerekiyor. Lisanslı iş aracılarının listesi, İstihdam Ajansı’nda bulunuyor.

Reklamlar