Eski siyasi mahkumlardan oluşan Türkiye’deki etkin göçmen derneklerinden biri olan Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma Derneği (BAHAD) Başkanı Eşref Kahraman’ın Bulgaristan’da yapılan seçimlerden dolayı görevden istifa ettiği açıklandı.

Eşref Kahraman
Eşref Kahraman

Uzun yıllardır Başkanlık görevini sürdüren Kahraman iç muhalefetin baskısıyla görevinden istifa etti. Onu en çok eleştirenlerden biri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zafer. Teşkilatta anlaşmazlık Bulgaristan’da yapılan seçimlerden önce çıktı. BAHAD geleneksel olarak Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH/DPS) partisine muhalif bir teşkilattır ve 20 yıl boyunca Ahmet Doğan’ı eleştiriyordu.

Fakat seçimlerden önce Eşref Kahraman, tutumunu tamamen değiştirerek Bulgar basınına BAHAD’ın HÖH’ni ve partinin yeni lideri Lütfi Mestan’ı desteklediğini duyurdu.

Kahraman görevden istifa ettikten sonra, geleceğin HÖH ve Mestan’ın elinde olduğunu kaydetti. Gerek Türkiye’deki göçmenlerin, gerekse Bulgaristan Türklerinin Kasim Dal’ı desteklemediklerini belirtti.

Kahraman, Kasim Dal’ın HÖH’nin çoğu başarısızlıkları için partide ikinci önemli şahıs olarak suçlu olduğunu vurguladı. O, Mestan’dan parti yönetimine gençlerin getirilmesini sağlamasını beklediğini paylaştı. BAHAD Eski Başkanı, “HÖH partisini sadece bu kurtaracak” diye vurgu yaptı.

Hatırlatmak gerekirse, BAHAD Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne Bulgaristan Türklerinin haklarına ilişkin taleplerde bulunulmasıyla ilgili raporlar sunan bir teşkilat.

Eşref Kahraman, Bulgaristan’da totaliter rejim sırasında Belene Ölüm Kampı’na sürüldüğü için devlete karşı tazminat davası açmakla ün saldı. Siyasi mağdur, talep ettiği tazminat kararı çıkmazsa, Bulgaristan’ı Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesi’nde yargılamaya hazır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar