cukov

Boyan Çukov

Bulgaristan Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında aracı olamaz.

Başbakan Boyko Borisov’un Türkiye ziyareti önümüzdeki aylar için Bulgaristan açısından olağanüstü önem taşıyor diyen siyaset yorumcusu Boyan Çukov şöyle devam ediyor:.

“Türkiye ile iyi ilişkilerimiz olması bizim için olağanüstü önemlidir. Türkiye topraklarında 2-3 milyon sığınmacı olduğundan, zorlama da dahil, görüşmeler süren, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin içine düştükleri şu ölü kilitlenme döneminde, Türkiye ile iyi ilişkilerimiz olması önemlidir, komşu olarak Türkiye’nin gelişmesi ve istikrarlı olması Bulgaristan’ın lehinedir.”

Yorumcu şöyle diyor: “Bulgaristan AB ile Türkiye arasında aracı olamaz. Ülkemizin AB ile Rusya ve AB ile Türkiye vs arasında aracı olacağı, Bulgaristan’da yıllarca şişirilen balonlardı. Güçlü jeopolitik, küresel ve bölgesel oyuncuların küçük aracılara gerek duymazlar.

Çok güçlü bir devlet olan Türkiye’nin kendi stratejisi vardır. Biz Türkiye’yi stratejisinde değişik yapmaya zorlayamayız. Fakat Türkiye’nin pragmatik siyaseti kolay uygulanabilirdir ve Bulgaristan yerini bu alanda aramalıdır.”

Reklamlar