FUEN’in elindeki mevcut sayılara göre Minority SafePack adlı Avrupa Halk Girişimi,   hedefi olan bir milyon imzaya ulaştı. Bu tahmin, çevrim içi yoluyla gönderilen imzalarla, FUEN’e bağlı organizasyonlar ve işbirlikçileri vasıtasıyla kağıt üzerine atılmak suretiyle toplanan imzalara ait rakamlara dayanmaktadır. Çevrim dışı yoluyla atılan imzalar ekibimiz tarafından doğrulanmadığı için, bunun resmi bir sayı olmadığını ve bilakis bir tahmine dayandığını herkese hatırlatmak zorundayız. Minority SafePack adlı girişimin başarıyla sonuçlandığını garanti   altına alabilmek için, bir milyon imzanın açık arayla aşılmış olması gerektiğinden, bu imza kampanyasının son ana kadar (yani 3.Nisan 2018 Salı günü saat 23.59’a kadar) devam etmesine öncelik verilecektir.

FUEN Başkanı Lorant Vincze ”Azınlık hakları için avrupai bir hareketi gerçekleştirdik ve ben bu girişimi imzalayan herkese teşekkür ederim. Ancak bizler daha şimdiden sevinmeyerek  son dakikaya kadar imza toplamaya devam edeceğiz. Her imza önemlidir. Her imza toplumumuzun gücünü göstermektedir. Hepinizden ricam, bu girişimi imzalamanız ve de insanlar arasında yaygın hale getirmenizdir” açıklamasını yapmıştır.

Avrupa Birliği Yönergesi uyarınca sadece yedi ülkede ulaşılması bile  kafi gelecek olmasına karşın, Romanya, Macaristan, Slovakya, Letonya, İspanya, Danimarka, Hırvatistan, Bulgaristan, Litvanya ve Slovenya’dan oluşan sekiz ülke kendine ait eşik değerine ulaşmış bulunmaktadır. İtalya, Avusturya ve Polonya gibi ülkeler ise hala  bu ulusal sınır değerlerini aşabilme şansına sahiptirler.
Nihai sonuçlar 4 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da Flensburgt’taki Azınlıklar Evi’nde yapılacak bir basın konferansında duyurulacaktır. Anılan konferans Minority SafePack Facebook Sayfasından naklen yayınlanacaktır.

FUEN’e göre, Avrupa birliği dahilindeki ulusal azınlıklardan toplanan imzalarda görülen yüksek sayı güçlü bir mesajdır: Avrupa Birliği yerli ulusal azınlıklar ve dil topluluklarını tanımak ve korumak zorundadır. Bu girişimin başarısı FUEN’e üye olan organizasyonları üzerinden harekete geçmiş ve hakiki bir dil ve kültürel

 

 

Basın Bildirisi, Fuen

Reklamlar