İçinde bulunduğumuz yüz yılda, asırlardır milletimizin belası haline getirilen Ermenilerle Dünyanın anlayacağı dilde mücadele etmek artık kaçınılmazdır.

Egemen güçler tarafından, kendi menfaat ve çıkarlarına hizmet amaçlı destekledikleri Ermeni diasporasıyla mücadele edebilmek için, Türk Dünyasının da birlikte hareket etme mecburiyeti doğmuştur.

Her bir ferdin içinde bulunduğu kurum kuruluş ve yapılarda sıdkı gönülden mücadele etmesi gereken bir dönemde, bizler STK’lar olarak üzerimize düşen bu görevi yerine getirmek için bir birlik oluşturma kararına geldik. Bu birlik her ne kadar da şimdilik Azerbaycan Türkiye arasında kurulması hedeflense de, bütün Türk Dünyasına yayılarak Bir milletin bir diasporası olur düsturuyla hareket noktasında genişletilmesi ön görülmektedir.

Başlangıçta, 1915 Ermeni tehciri ve Karabağ’ın işgalinin  ele alınmasıyla, oluşturulacak birliğin başarılı çalışmalarının saçacağı ışıkla gelecekte bütün Türk dünyasının problemlerinde halledici güç olarak milletimizin hak ettiği mevkiden dünya nizamına katkı sağlayacağı ön görülmektedir.

Hayırlı uğurlu olması dileğimizle…

STK’lar çerçevesinde atacağımız birlik tohumlarının, 28-30.12.2015 tarihleri arasında ki ilk temellerinin atılacağı Bakü Kongresinde, BULTÜRK Derneği (Rafet ULUTÜRK ve Osman BÜYÜKKAYA) diğer STK’lar arasında yerini alacaktır.

Reklamlar