Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Başbakan Boyko Borisov, Yunanistan ile doğalgaz boru hattı kurulması için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.
Bakü’deki görüşme sırasında Borisov ile Aliyev başlıca Azerbaycan’dan Bulgaristan’a tedarik edilecek doğalgaz olanaklarını görüştü.
Borisov şu ifadelere yer verdi:
Bulgar hükümeti, Yunanistan ile doğalgaz boru hatının bir an önce gerçekleştirilmesi için kesinlikle her türlü önlemi alıyor ve projenin düzgün bir şekilde hayata geçirilmesini garantileyecektir. Boru hatı 25-30 milyar metreküplük bir kapasiteye sahip olacaktır, bu da öte yandan Bulgaristan’ı dağıtım merkezi haline getirecektir, Azerbaycan gazı da Bulgaristan’dan diğer Avrupa ülkelerine ulaşacaktır. Yunanistan ile bağlantı kapasitesini ve Romanya ve Sırbistan’ın gaz tedarik sistemi bağlantısı projelerini göz önünde bulundurarak Bulgaristan’ın Avrupa’ya gaz tedarik etme imkânları oldukça artıyor, bu nedenle de Azerbaycan, Bulgaristan ve Avrupa için daha büyük miktarda doğalgaz tedarik etmeyi plânlayabilir.
Başbakan Borisov, Tırnova’daki Trapezitsa Kalesi’nin restorasyonu için bağışta bulunan Aliyev’e teşekkür etti.
Reklamlar