Cumhuriyet Halk Partisi (Chpİzmir Milletvekili Doktor Aytun ÇırayRumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’yla İstanbul Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen II. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi’nde gençlerin nefret ajanlarının saldırısı altında olduğunu söyledi.
aytun-ciray-vipCHP İzmir Milletvekili Çıray, gençlerimizin sinsi nefret ajanlarının saldırısı altında olduğunu belirterek “Onlara geçmişleri ile ilgili derin bir suçluluk ve mensubiyetlerinden utanma duygusu aşılamak istiyorlar. Bunu yaparken de vatanseverleri ırkçı ilan ediyorlar. Halbuki bizim milliyetçiliğimiz kurucu milliyetçiliktir” dedi.
“Tarihimizin en dramatik örneğinin 100’ncü yıldönümünü yaşamakta olduğumuz Balkan Bozgunu ve Büyük Rumeli Ricatı” diyerek konuşmasına başlayan Çıray, Türk Milletinin son bin yıllık tarihinde bundan daha büyük sosyal ve siyasi yıkım olmadığını anlattı.
Çıray, bugün bayrağımız dalgalanıyorsa, camilerimizde ezanlar özgürce okunuyorsa eğer, işte bunlar bugün ayaklar altına alınmaya çalışılan milliyetçiliğin ürünü olduğunu söyledi. Çıray, konuşmasında “Birileri milliyetçiliği ayakları altına alırken, diğerleri de Kırımlı, Kafkaslı, Balkanlı ve Rumeliler’i kastederek, “Dağdan geldiniz bağcıları kovuyorsunuz’ diyerek ırkçılığın daniskasını yapıyorlar” diye konuştu.
HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HAREKETİNE SELAM OLSUN
Vatanları ve gelecekleri ellerinden geçmişte bir defa ellerinden alınan Türk milletinin bölünmeye izin vermeyeceğini Bulgaristan seçimlerinde gösterdiğini ileri süren Dr. Aytun Çıray, Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne selam gönderdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık yüz yıl önce yaşadığımız büyük ıstırapları genç kuşaklara anlatma yükümlülüğü ile karşı karşıyayız. Aksi halde biraz daha zaman kaybedersek gençliğimiz bizim zorba bir ulus olduğumuz düşüncesine kapılacak. Suçluluk duygusu bir topluma bir kere yerleşti mi artık o toplumu dilediğiniz sonuçlara razı edebilirsiniz.”
İHA
Reklamlar