Bulgaristan Basınından: 12 Şubat 2018

Konu:  Moskova’ya 200 tabut indi

Yazan: İlyan Vasilev

Soğuk Savaş kaynak savaşa dönüşüyor. 200 Rus erinin cesedi Suriye’den tabutla döndü.

Geçen haftanın cumasında (09 Şubat 2018) Fırat ırmağı bölgesindeki Kürt asilerin mevzilerine saldırı gerçekleştiren Rus askerlerinden 200 (iki yüz) küsur er öldürülmüştür. Bulgar basınında yayınlanan bu acı haberle ilgili Rus basın, radyo ve TV kanalları susmaya devam ediyor. Rusya Federasyonu Diş İşleri Bakanlığından da açıklama gelmedi. Öte yandan, Moskova uçak limanına inen askeri uçaklardan tabut indiriliyor.

Ruskiy Mir” (Rus Dünyası) yayınına göre, konuyu duyuran değişik kaynaklar, Amerikan ordu birlikleriyle Rus birlikleri arasında çarpışma olduğunu ve Rus tarafının 200 ile 600 Rus askeri kaybettiğine işaret ediyor. Kaynak, öldürülen Rus askerlerinin “Vagner Trup” adlı özel Rus birliklerinden olduğuna vurgu yapıyor.

Bulgaristan Cumhuriyeti’nin eski Moskova Büyükelçisi, siyasi analizci İlyan Vasilev (Faktor.bg) yayınında olayı şöyle yorulmadı:

“ Suriye’deki gelişmelerin içinde en önemli olay budur. Bulgaristan üzerindeki etkisi de uzun yıllar devam edecek olan, dünya barışına damga vuran çok önemli bir gelişme meydana gelmiştir.

Potin Suriye’de Kırım taktiğini uygulamaya çalışıyor. 200 Rus askerinin tabutu bu planların ilk bilânçosudur. Öğrenildiğine göre, Amerika Rusya’ ya birkaç defa “Kürtlere dokunmayın” uyarısında bulunmuştu. Kürtlerin Amerikan danışmanları olduğu da biliniyordu. Amerikalıların aldığı cevaplarda, Kürt birliklerine saldıranlar arasında Rus askeri olmadığına ve saldırı gerçekleştirenlerin kim olduğu hakkında bilgi sahibi olmadıklarına işaret edilmişti. Bu haberleşmeden alınan bilgiler Amerikan tarafını sorumluluktan muaf tutmuş ve askeri eylem yolunu açmıştır. İki kez daha uyarılmış olmalarına rağmen,  “Vagner” adıyla bilinen özel elit Rus ordusu birlikleri saldırıda bulunmuştur. Moskova’da oturanlardan bazıları “yeşil” kamuflajlı askerlerle gerçek çarpışmaların gerçekten kazanılabileceğini düşünüyor. Onlar Matis ve Tilersın arasındaki gerçek farkı sanki göremiyorlar.

Gelişmeleri izlemeye devam ediniz. Soğuk savaş artık sıcak savaş oldu.

Unutmayalım, su savaş cephe çizgisi Bulgaristan’dan da geçiyor.

Putin bu olaya Suriye’de cevap veremiyor.

Bu yenilgiden intikam almak zorundadır.

Şu an, Rusya adına can feda eden 200 kişiyi şanlı şerefli bir törenle toprağa vermeyi bile yapabilecek durumda değildir. Çünkü bir ay önce Suriye askeri operasyonlarının başarılı bir şekilde sona erdiğini resmen açıklamıştı.

Anlaşılan, bir özel askeri güç olan “Vagner” birlikleri İstihbarat İdaresi Başkomutanlığı (GRU) emrinde bulunan bir güçtür.”

Faktor BG

Reklamlar