Piknik şölenine, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ‘da katılarak Aydoğdu-Taşkınköylü vatandaşların piknik sofralarına konuk oldu.

akpinar-da-aydogdu-taskinkoy-soleniİstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan piknik şöleni tombala çekilişleri ve çeşitli oyunlar ile devam etti.

Bulgaristan göçmeni yurttaşlarımızın yöresel oyunları olan Aligali ve Payduşka oyunları, piknik şöleninde davetlilerin ilgisini çekti.

Şölen ağası Vatansever oldu

Aydoğdu-Taşkınköy Derneği’nin bu yılki geleneksel piknik şöleni ağası Esenyurt Belediyesi Güvenlik Müdürü Vejdi Vatansever oldu. Piknik Ağası Vatansever birlik, beraberlik ve bütünlük mesajları vererek kardeşliğin önemine değindi.

“Atalarımızın bıraktığı emaneti korumalıyız”

Vatansever, “Eskiden atalarımız, düşmanlarla savaşırken ve zaferler kazanırken bir bütün halinde düşmanı bozguna uğrattılar. Şimdide bizler vatanımıza sahip çıkmak için birbirimize kardeşçe sarılıp atalarımızın bıraktığı emaneti korumalıyız “dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “Kardeşlik bağı ile hep kol kola olmalıyız”

Aydoğdu-Taşkınköy Derneği piknik şölenine katılan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu yöresel oyunların Türk örf, adet ve kültürünün önemine vurgu yaparak “Sizlerin bu yöresel etkinliklerini ve oyunlarınızı izlerken kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kol kola olduğunu gördüm. Sadece piknik şölenlerinde değil hayatın her anında, her yerinde kardeşlik bağı ile birlikte ve kol kola olmalıyız. Bugün sizler ile bu güzel şölende beraber olmaktan mutluluk duydum. Birliğiniz, dirliğiniz ve kardeşliğiniz daim olsun.” dedi.Piknik şöleni gün sonuna kadar çeşitli etkinlikler ile devam ederek, bir sonraki yıl buluşulmak üzere Şölen programı sona erdi.

Reklamlar