Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşanan banka soygununun 2 şüphelisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, önceki gün saat 16.50 sıralarında, Aydın-Denizli karayolu üzerinde bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Motosikletle şubeye gelen kasklı şahıs, havaya iki el ateş açarak, güvenlik görevlisi Selçuk Kapkıran’ın silahını aldı. Güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren şahıs, silahı vezne çalışanlarına doğrultarak, polise ihbarda bulunmamalarını söyledi. Kasadaki paraları yanında getirdiği sırt çantasına dolduran şahıs, motosikletle olay yerinden kaçtı. Yaklaşık 1 buçuk dakika içerisinde gerçekleşen ve 372 bin liranın çalındığı soygunun ardından bankaya gelen polis ekipleri, genişletilen çalışma sonucu şahsı yakaladı.
130 BİN LİRASI HARCANMIŞ
Aydın ve Nazilli’de görevli 300 polisin katıldığı çalışmada, bölgede bulunan 350 güvenlik kamerası kaydı incelendi. Görüntülerde kaskı bir süre sonra çıkardığı tespit edilen şahsın eşkali belirlendi. Bu sırada Menderes Nehri kenarında bir çoban tarafından bulunan motosikleti de inceleyen emniyet ekipleri, 09 PM 516 plakalı motosikletin sahibi Ömer Faruk Ş.’yi (25) gözaltına alındı. İlk ifadesinde motosikletinin çalındığını söyleyen Ömer Faruk Ş., daha sonra ifadesini değiştirdi. Ömer Faruk Ş.’nin ifadesi doğrultusunda Uğur Z. (35) isimli şahıs gözaltına alındı. Delillerin gösterilmesinin ardından Uğur Z.’nin suçlamayı kabul ettiği öğrenilirken, evinde yapılan aramada paraya ve güvenlik görevlisinin silahına ulaşılamadı. Cumhuriyet savcısının izni ile Uğur Z.’ye ait 09 RM 058 plakalı otomobilde yapılan aramada, bankadan çalınan 372 bin TL’nin 242 bin lirasına ulaşıldı. Şüphelilerin ifadelerinde, gasp ettikleri paranın 130 bin lirasını borçlu oldukları tefeciye ve diğer borçlarına verdiklerini söyledikleri öğrenildi.
İki şüpheli, polisteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Nazilli Adliyesi’nde tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.
Öte yandan, şüphelilerden Uğur Z.’nin olayda kullandığı ve soygun sırasında aldığı güvenlikçiye ait tabancanın Menderes Nehri’nde aranması için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden dalgıç istendiği öğrenildi.

Reklamlar