Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin bildirdiği gibi Sofya’daki Milli Sanat Galerisi, Bulgaristan’da doğan ve 2016 yılında Avustralya’da vefat eden vatansever yurttaşımız Margarita Zaneff’ten 1,84 milyon leva (1,44 milyon Avustralya doları) bağış olarak aldı.

Bulgar kadın, XX. yüzyılın 60’lı yıllarında eşi ve oğlu ile birlikte Avustralya’ya göç etti. Margarita Zaneff’in bıraktığı vasiyetnameye göre taşınmaz malının satılmasından sonra elde edilen kaynakların yarısı Sofya’daki Milli Sanat Galerisi’ne, diğer yarısı ise Sidney’deki Yeni Güney Galler Sanat Galerisi’ne bağışlanıyor.

“Biddulph & Salenger” yazıhanesinden olan ve vasiyetnameyi hazırlayan ve miras ile ilgili tasarruf eylemleri gerçekleştiren avukat Warrwick Dunn’un sözlerine göre Zaneff, sanatın toplum için öneminin farkına varan büyük sanat sever idi.

Kendisi, Bulgar galerisine bağışı yurduna vatanseverlik jesti olarak, Avustralya galerisine bağışı ise kendisini kabul eden ve hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği devlete minnettarlık işareti olarak yapmıştır.

 

BNR

Reklamlar