“Ortak sayısal piyasa, elektronik ticareti, internet alış-verişi teşvik edecek. İşletmelerin idari ve mali düzenlemeler ihlal edilmeyecek, müşterilerin elektronik yönetimi sayesinde kapasitesini pekiştirecek. Ortak Sayısal Pazar çerçevesinde hazırlanan piyasa ve idari hizmetler, mobil platformlara taşınacak. Böylece her an ve her yerde, cep telefonları ve mobil aygıtlar sayesinde bilgi erişimi mümkün olacak. Eva Paunova, bazı üye ülkelerin bu proje hakkındaki tavrını değiştirmesi gerekeceğini vurguladı.Bu anlaşılan oldukça zor olacak, diyen Paunova, Ortak Sayısal Pazarı projesini tamamlayacak olan Ortak Telekomünikasyon Pazarını örnek gösterdi.

“Rouming fiyatları hala düşmedi. 2015 yılında bu fiyatların düşmesini amaçlamıştık. 2016 başında bu talebimizin gerçekleşmesini umuyorum. Bu büyük bir başarı olacaktır. Ortak, birleşik Avrupa önünde duran bir engel ve bir sınırdır bu telefonlar arası konuşmalardaki yüksek rouming fiyatı. Üye ülkeler arasında bu konudaki görüş farklılıkları düzeltmeli. Eva Paunova Bulgaristan’ın görüşünü aktardı:

“Biz Ortak Sayısal Avrupa Piyasasına çok uyumlu haldeyiz, çünkü Avrupa’nın ve dünyanın en hızlı WiFi internetine sahibiz. IT endüstri hızla gelişiyor ve ekonomik kriz ortamında bile yükseliş kaydediyor. Bulgaristan’da İT sektöründe bazı yerlerde maaşların 3 bin euro olduğunu okudum geçenlerde. Bilişim sektöründe ortalama maaş 1750 euro. Bulgaristan AB içinde internet ağı ve sayısal alanda çok iyi konumda. Bu yüzden memnun olmamız lazım. Ayrıca iş programlama konusunda da bilişim becerilerini teşvik etmeliyiz. Yeni hükümet Bakanlar Kuruluna bağlı Elektronik Yönetim Kurulu oluşturdu.

Çeviri:Sevda Dükkancı

Reklamlar