İzmir‘de, yıllarca aynı yastığa baş koyan ve evlatlarına ‘Sevin ki ömrünüz uzun olsun’ öğüdü veren 104 yaşındaki Süleyman dede ile 98 yaşındaki Nehime nine, 81 yıldır süren aşklarını Sevgililer Gününde kutladı.

İzmir‘in Menderes ilçesinde oturan 104 yaşındaki Süleyman Mutlu ve 98 yaşındaki Nehime Mutlu çifti, 81 yıldır aynı yastığa baş koyuyor. Türkiye‘nin en uzun süreli evli kalan çiftlerinden olan Mutlu çifti, aynı soyadları gibi mutlu bir evlilik sürdü. Uzun evliliklerinin ve uzun yaşamalarının sırrını “Aşk” olarak görüyorlar. Bir asra yaklaşan evliliklerinde en büyüğü 76 yaşında 4 çocuk, 25 torun ve 1 torun çocuğu sahibi olan çift, evlatlarının yanında sırt sırta vererek yaşamlarını sürdürüyor.

“BENDEN YAŞLISI BULGARİSTAN DA BİLE YOK”

23 yaşında görücü usulüyle evlenen Bulgaristan göçmeni Süleyman Mutlu, hafızasını zorlayarak konuşmaya çalıştı. Eğitici ve öğretici hikayelerini oğullarına ve torunlarına durmadan anlatan Süleyman dede, zaman zaman geçmişe gidiyor ve gözleri doluyor. Oğullarına her zaman sevginin ömür için ilaç olduğu öğüdünü veren Süleyman dede, yılların çabuk geçtiğini belirterek, “104 yaşındayım. Benden yaşlı yok, Bulgaristan‘da bile yok. 4 çocuğum var, Allah bağışlasın. Allah’a dua ediyoruz, komşulara, devletimize dua ediyoruz” dedi.

“SEVMEDEN OLMAZ, ÇOK VAKİT GEÇİRDİK”

Eşiyle güzel günler geçirdiklerini belirten Süleyman dede arada kavga da ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Allah razı olsun, geçindik gene ne yapalım. Sevmeden olur mu, seviyorum elbette. Seviliyor elbet, bu kadar vakit geçirdik. Çok vakit geçirdik. Geçindik Allah bereket versin.”

“BÜTÜN GÜN DURURUZ, BİR LAF KONUŞMAYIZ”

Yarım asırlık sevgi ile birbirlerine güçlü bir şekilde bağlı olan çift, bir an olsun birbirlerini yalnız bırakmıyor. Kulakları duymayan eşi konuşamayınca müdahale eden Süleyman dede, “Bütün gün dururuz bir laf konuşmayız, anlamayız” diyor. Birlikte konuşamasalar da bakışlarıyla birbirlerini anlıyor ve ellerini sıkı sıkı tutuyorlar. Mutlu çiftinin en büyük oğulları 76 yaşında, kız çocuğu 72 yaşında, üçüncü çocukları öldü. Ben en küçük çocuklarıyım, yanlarında kalıyorum.

“BİRBİRİNİZİ SEVİN ÖMRÜNÜZ UZUN OLSUN”

Baba ve annesiyle birlikte yaşayan en küçük oğulları Mehmet Mutlu (62) da her zaman birbirlerini, eşlerini sevmeleri tavsiyesinde bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “78 yıldır evliler, babam yıllardır bir ailenin çok iyi geçinmeleri, birbirlerini sevmeleri gerektiğini söyler. Birbirlerine destek olmadan hiçbir şey yapamayacaklarını anlatır. Biz de onların nasihatlerinden yararlanırız. ‘Birbirinizi sevin iyi geçinin ki ömrünüz uzun olsun’ der. Bize hep ‘Bu hayatta sevgi kalacak’ diye anlatırlar.”

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI KESTİLER

81 yıllık aşklarının herkesi imrendireceğini belirten ve yaşlı çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, “Allah sağlık versin, Allah uzun ömür versin. Allah birbirinizden ayırmasın. Allah bütün evli çiftlere, birbirini sevenlere böyle uzun yıllar bir yastıkta kocamayı nasip etsin” dedi.

Yaşlıları ve evde bakıma muhtaç olanları her zaman ziyaret ettiklerini anlatan Soylu, bakıma muhtaç olanlara belediyenin kurmuş olduğu ekip ile hizmet verdiklerini ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Yıllarca bir çok sıkıntıya birlikte göğüs geren 81 yıllık çift, Sevgililer Günü pastasını da çok sevdikleri Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile birlikte kesti.

Reklamlar