Maliye Bakanı Petır Çobanov, Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’nun (KNSB) asgari işçi ücreti ve birkaç branşta ücretin yükseltilmesine ilişkin talep ve uyarılarla ilgili yapılan bugünkü hükümetin toplantısından sonra, “Biz sosyal ve sektörel politikaya ne kadar kaynak ayırabileceğimizi söylemek için Üçlü İşbirliği Ulusal Konseyi’nde yeniden kurulan diyaloga güveniyoruz” diye kaydetti. bulgaristan-maliye-bakani-petir-cobanov

Fakat hatırlatmak gerekirse dün iş dünyası mevcut yılda asgari işçi ücretinin yükseltilmesine karşı olduğunu duyurdu.

Bundan önce bugün Posta Sendikası sektörde ücretlerin yükseltilmesi talebiyle protesto düzenledi ve istekler yerine getirilmezse grevler yapılacağı uyarısında bulundu.

Maliye Bakanı’nın ifadesine göre asgari işçi ücretinin yükseltilmesi için gerekli koşullar mevcut, fakat Bulgar Postaları, Bulgar Devlet Demiryolları ve başka kuruluşlarda ne miktarda ücretin yükseltileceği Üçlü İşbirliği taraflarıyla yürütülen müzakerelere bağlıdır.

Ulaştırma Bakanı Danail Papazov, bugünkü hükümet oturumunda 2011 yılı için genel posta hizmetlerinin tazminat edilmesini karşılamak üzere 6,5 milyon leva sağlanmasına karar aldığını duyurdu. Bakan, “Yeni Yıla kadar bu sorun çözülecek” diye izah ederek bu tazminatın acil olarak alınmasını ısrar eden bu sabahki protestocuların bazı taleplerine karşılık vermiş oldu.

Papazov, Bakanlığın postaların gelişimine ilişkin KNSB’nin planını aldığını ve hiçbir fark olmadığı gibi geliştirildiğini de paylaştı. Bu ayın sonuna kadar ücret açısından bazı haksızlıkların giderilmesi için şirkette pozisyonların sınıflandırılması yapılacak ve ondan sonra da Bulgar Postaları kuruluşunun sağlamlaştırılmasına ilişkin geniş kapsamlı planın tanıtılması ve başlatılmasına geçilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar