Kırcaali Valisi Nikola Çanev, dün Ardino (Eğridere) kabasının Lübovna Çeşma (Aşk Çeşmesi) mahallesine yakın bir atık deposu inşa edilmesi kararını protesto eden mahalle sakinleriyle görüştü. Protestocular,” Evlerimize birkaç metre mesafede çöp depolanmasını istemiyoruz, pencerelerimizin altından ağır iş makinelerin geçmesini istemiyoruz. Bu, her türlü çevresel normlara aykırıdır” diye öfkesini dile getirdiler. Onlar, hava ve suyun temizliğinden ve çocuklarının sağlığı ve güvenliğinden endişe duyuyorlar. Mahalle sakinleri, “Mahalle’de 100’den fazla aile yaşıyor, çocuk oyun alanı veya yeşil alan yok ve şimdi belediye, bize sormadan taşıma maliyetinden tasarruf etmek için çöp depolama alanı yapmak istiyor” diye yakındılar.

Protestocuların ifadelerine göre Ardino Belediyesi, Avrupa parası ile Svetulka (Çangallı) köyü bölgesinde şimdiye kadar kullanılmayan bir atık depolama alanı inşa etti. Mahalle sakinleri, yerin eğilimli olmasından dolayı her yağmur yağışında suyun, zararlı tortuları bahçelerine getirmesinden endişe duymaktadırlar.

Kırcaali Valisi, kararı denetlemeyi, Haskovo (Hasköy) Bölge Çevre Koruma ve Su Müfettişliğince rapor hazırlanmasını ve insan sağlığına ve vatandaşların çıkarlarına zarar vermeyen karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çözüm bulmak üzere arabuluculuk yapmayı vaat etti.

Mahalle sakinleri, yolu kapatma ve ağır iş makinelerinin mahalleye inşaat atıkları dökmesine izin vermeme tehdidinde bulundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar