Bakanlar Kurulu, 2013 yılında kabul edilecek sosyal alanda önlemler paketini onayladı. Bu kararla sosyal ve ekonomik krizden en fazla etkilenen grupların ek kaynaklarla desteklenmesi amaçlanıyor.

bebekBirinci sınıf öğrencilerine bir kereye mahsus verilen mali yardım miktarının 150’den 250 levaya artırılması öngörülüyor. Bu yardım sosyal yardım sağlama koşullarına uyan ailelere yapılacak. Ek kaynaklarla 45 bin çocuğa destek sağlanacak.

Hükümet, 2013/2014 kış döneminde ısınma için verilen yardımlara erişimi olan kişi çevresi genişletiliyor. Bu önlem tüm hedef gruplara yönelik ortalama yüzde 11,29 oranında bireysel gelir yüzdesinin yükseltilmesiyle gerçekleştirilecek.

Üçüncü önlem hükümetin milletvekilleri tarafından sunulan Devlet Kamu Sigortası Bütçe Kanunu tasarısının Parlamento’da ikinci görüşülmesinde 1 ile 2 yaş arasındaki çocukların bakımı için verilen 240 levalık yardımın 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle değil de, 1 Temmuz itibariyle 310 levaya yükseltilmesini desteklemesi kararına ilişkindir.

2013 yılında bu önlemlerin finanse edilmesi için toplam mali kaynaklar 26,9 milyon levadır. Bu finansmanlar onaylanmış bütçelerin yeniden yapılandırılmasıyla sağlanacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar