ÇANAKKALE Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümü kutlamalarında Anıtkabir bir ilke sahne oldu. Anıtkabir tarihinde ilk kez 24 saat boyunca ziyaretçilere açık tutulurken, Türk Kızılayı ziyaretçilere şafak vakti saat 04.00’da Çanakkale’de askerlerin yediği kırık buğday çorbası ve somun ikram etti.

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir’de 24 saat boyunca ‘Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’i Anma’ temalı çeşitli etkinlikler düzenlendi. Dün akşam saatlerinde törene katılanlar Aslanlı Yoldan mozoleye ‘Türk Milleti’ ibareli çelenk bırakarak saygı duşunda bulundu. Etkinlikler kapsamında saygı nöbetçileri Garnizon Komutanlığı bünyesindeki tarihi bölükten temin edilen Çanakkale üniformalarıyla nöbet tutarken bu nöbete Ankara Kulübü Seymen ekipleri de yöresel kıyafetleriyle eşlik etti. Ziyaretçiler, Çanakkale üniformalı askerler ve seymenlerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Gece yapılan anma töreninde 1915 ‘Barış feneri’ havaya bırakıldı. Anıtkabir sınırları içerisindeki üç ekranda ‘Çanakkale ve Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal’ temalı filmler gösterildi. Anıtkabir Sergi Salonu’nda ‘Çanakkale Sergisi’ açıldı ve şiir dinletisi yapıldı.

Türk Kızılayı ziyaretçilere sabaha karşı saat 04.00’da Çanakkale’de savaşan askerlerimizin yediği kırık buğday çorbası ve somun ikram etti. Daha sonra Aslanlı Yoldan şafak yürüyüşüne katılan vatandaşlar, mozoleye çiçekler bırakıp dua etti.

Reklamlar