Ardino Rodopska İskra Toplum Merkezi, Haskovo’nun Angel Voyvoda (Kumburlar) köyünde Kurban Bayramı konseri sundu. Köydeki toplum merkezi salonunda düzenlenen konseri yerli halktan başka etraftaki Karamantsi (Karamanlar), Boyan Botevo (Durak), Sırnitsa (Sarnıç) ve Vinevo (Şeremetler) köylerinden gelen vatandaşlar da izledi. angel-voyvoda-kuyunde-kurban-bayrami-konseri

Onların arasında 9 aylık Zeynur en küçük izleyici, en yaşlı ise 70 yaşındaki Şahir Yaşar’dı. Şahir amca köyüne Türkiye’den Aydın’ın Didim ilçesinden gelmişti.

İki saat süren bayram konseri izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Program Ozan Mutalibov yönetmenliğindeki Ardino Perde Arkası Tiyatro Grubunun sunduğu Davetsiz Misafir skeçiyle başladı. Muhteşem oyunculuk yeteneğiyle genç Ardinolular, izleyicileri kahkahaya boğdular. Yüksel İsmail’in yönettiği ve solistliğini yaptığı Yerel Türk Folklor Orkestrası’nın sunduğu gösteriler de büyük alkış aldı. Ali Emin ile Beysim Yaşar da saz ve akordeon eşliğinde söyledikleri türkülerle izleyicilerin gönlünü kazandılar.

Ardinolu amatör sanatçılar Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender’in davetlisi olarak Angel Voyvoda köyüne konuk oldular.

Köy muhtarı Ekrem Üzeyir, konukların ve seyircilerin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ederek güzel dileklerde bulundu. Sayın Üzeyir, “Muhteşem konser izledik. Çok güzel ve unutulmaz bir gece yaşadık” diye ifade etti.

Yüksel İsmail kendisine Ardino’nun sembolü Şeytan Köprüsü bulunan bir anmalık hediye sundu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar