Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, dün Sofya Anne Evi Üniversite Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nin bünyesindeki yenilenen Doğum sonrası Kliniğinin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan, “Anne ve çocuk sağlığı hükümetin ve Sağlık Bakanlığının şimdiki ekibinin öncelikleri arasındadır. Ülkedeki bu tip kliniklerin yenilenmesi için gösterdiğimiz çabalar, hem bu kliniklerde çalışan ekipler, hem de hastalar için tutarlı ve gözle görülür olacaktır” diye kaydetti.

Ananiev,” Bir ekonomist ve finansçı olarak hastanenin mali durumunun iyi olduğunu, olumlu mali sonuç alındığını ve tedarikçilere borcu olmadığını söyleyemem” diye belirtti.

Bakan, hastaneyi büyük profesyonellerin çalıştığı önde gelen bir hastane diye övdü.

Doğum sonrası Kliniğinin yenilenmesi için harcanan yaklaşık 600 000 leva, Sağlık Bakanlığı tarafından sermaye kaynakları olarak sağlandı. Kliniğin onarımı 394 000 levaya mal oldu, 200 000 levaya da klinik için ekipman satın alındı.

Ananiev, Sağlık Bakanlığının tüm ülkede en modern olan Doğum sonrası Kliniği’nin yenilenmesi için gereken kaynağı ayırmasının nedenlerinden birinin de bu olduğunu ifade etti.

Anne Evi Üniversite Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Müdürü Doç. Dr. İvan Kostov, anne ve çocuk sağlığının her sağlık politikasının temelini oluşturduğunu belirtti. Doç. Dr. Kostov, Anne Evi Üniversite Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nin ülkedeki doğum ve kadın hastalıklarının gelişmesinde temel bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Kiril Ananiev, konuşmasının sonunda hastanede çalışan doktorların ve sağlık uzmanlarının halk arasında Ebeler Günü diye bilinen Doğum Yardımları Günü’nü kutladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar