Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun Bulgaristan’da sahneye çıkacağının duyurulmasının ardından Bulgar basını, başkent Sofya’daki gösterisi öncesinde topluluğa geniş yer ayırmaya başladı.bulgar-medyasinda-anadolu-atesi
“Anadolu Ateşi, Sofya’yı yakacak”, “Anadolu’nun Ateşi Geliyor” ve “Anadolu’nun Ateşi Ortalığı Kavuracak” gibi başlıklar kullanan Bulgar medya kuruluşlarının büyük bir bölümü, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ın şu sözlerine yer veriyor:

 “Anadolu Ateşi’nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir.” 

Bulgar basını ayrıca, Anadolu Ateşi Dans Grubunun Çin Parlamentosu’nda gösteri yapan ilk topluluk olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na aday gösterildiğini öne çıkarıyor.

8 Aralık tarihinde Sofya’daki Ulusal Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilicek Anadolu Ateşi´nin gösterisi için bilet satışları başladı. Bilet fiyatları 100 ile 40 Leva arasında değişiyor.

Ajans Bg

Reklamlar