Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı “Anadolu Ateşi” dans grubu, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gösteri sundu.anadolu-atesi-bulgaristanda

Türk dansçılar, Sofya’nın Ulusal Kültür Sarayı’nda (NDK) aralarında BulgaristanDışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ve Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’nin de bulunduğu 4 bin 500 izleyiciye keyifli dakikalar yaşattı. İzleyiciler dans grubunu dakikalarca ayakta alkışladı.

İzleyicilerin beğenisini kazanan gösteri sonrası Büyükelçi Gökçe, Dışişleri Bakanı Vigenin, Kültür Bakanı Petar Stoyanoviç, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova ve Türk Hava Yolları (THY) Sofya Müdürü Cenk Öcal, dansçılara çiçekler verdi.

Başkent Sofya’daki gösterisini başarıyla gerçekleştiren Anadolu Ateşi ekibi, Büyükelçi Süleyman Gökçe’nin bugün onurlarına vereceği resepsiyona katılacak.

Anadolu Ateşi Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl aradan sonra Bulgaristan’da tekrar bulunmak ve böylesi inanılmaz bir ilgiyle karşılanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Memleketimiz gibi gördüğümüz bir yerdeyiz. Müthiş bir ilgi var. Bulgaristan’da çok sevildiğimizi biliyoruz” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
“Bir ay önce biletler tükendi. 2005 yılında ilk kez gelmiştik ve sadece bir oyun oynamıştık, sonrasında 2007 yılında Varna’da sahne almıştık. 2014’ün Nisan ayında tekrar gelip Bulgaristan’daki 5 kenti dolaşarak turne yapacağız.”

Erdoğan, doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajını veren bir dans projesi olarak Türkiye’nin adını duyuran Anadolu Ateşi’nin ilk belgeselinin Bulgar televizyonu tarafından yapıldığını da anımsattı. Yoğun istek üzerine defalarca yayınlanan bu belgeselin Bulgaristan’da gördüğü ilgiden de memnun olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye kültürüne layık olmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Mustafa Erdoğan, “Şimdilik bir Bulgar dansçımız var. Bu sayıyı yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

AA

Reklamlar