Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği “21 Şubat Uluslararası Anadili Günü” vesilesiyle bir şiir yarışması düzenliyor.

Kültürün nesilden nesile aktarılması, yaşaması ve gelişmesi dil sayesinde mümkün olabilmektedir. Milletleri meydana getiren unsurların başında gelen dil, aynı zamanda kültürün oluşması ve yaşamasında da en büyük görevi üstlenmiş durumdadır.

Ana dilimiz Türkçe ile ilgili tartışmaların, engellemelerin ve zorlukların yoğun olarak yaşandığı bu günlerde Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği ve Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği Türkçe Şiir Yarışması düzenlemektedir.

Bu yarışmanın amacı öğrencilerimize, gençlerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ana dilinin önemini ve değerini vurgulamak, ana dilimize sahip çıkılmasını, doğru öğrenilmesini, öğretilmesini, kullanılmasını ve korunmasını sağlamaktır. Bu konuda insanlara sorumluluklarını anımsatmak, ana dilinin sevilmesi ve ona bilinçle sahip çıkılması konusunda insanları göreve çağırmak, daha duyarlı olmaları gerektiğini anlatmak.

Ana dilimiz Türkçenin unutulmasının, unutturulmasının hatta yok olmasının önüne geçmek, doğru, düzgün öğrenilmesini ve kullanılmasını desteklemektir.

Velilerden çocuklarının ana dillerini öğrenme konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmalarını, ana dillerine sahip çıkmalarını ve bilinçlenmelerini bekliyor, çocukların ve gençlerin ana dillerini doğru öğrenmelerini, doğru kullanmalarını, sevmelerini ve benimsemelerini hedefliyoruz.

Dolayısıyla tüm çocuklarımıza ve gençlerimize bu yarışmaya katılma çağrısında bulunuyoruz.

Katılım Şartları:

• Şiir konusu serbst
• Yarışmaya Bulgaristan genelinde 8–18 yaş arası öğrenci ve gençler katılabilir.
• Eserler Türkçe yazılmalı.
• Eserler okunaklı olmalıdır
• Eserin sonunda yarışmacının adı, soyadı, yaşı, şehri/köyü, okulu ve telefon numarası yazılmalıdır.
• Her yarışmacı birden çok eserle de katılabilir.
• Yazılar bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren yarışmacılara ödül verilecek.
• Yazılarınız aşağıdaki adrese 20.02.2018 tarihine kadar gönderilmeli.

Adres:

Kırcali 6600, ul. “Belasitsa”, No 1
Güney Bulgaristan Türkçe Öğretmenleri Derneği
E-mail: turkder.bg@gmail.com

 

Kırcaali Haber

Reklamlar