Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murad, “Cinsiyet Eşitliği İle İlgili Kalıp Yargıları ve Önyargıları Aşmak” projesinin katılımcıları olan Almanya’dan gençlerle ve Kırcaali Petko Slaveykov Lisesinde okuyan öğrencilerle çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Girişim, Erasmus Gençlik Değişim Programı kapsamında finanse edilmektedir ve projenin öncüsü Almanya’daki Gençlik Sosyal Hizmetler Derneği’dir.

Belediye Başkanı Resmi Murat, gençlere Ardino’nun tarihi, doğal, kültürel ve tarihi yerlerinin yanı sıra kasabanın sunduğu turist ürün çeşitliliğini tanıttı. Belediye Başkanı, proje katılımcılarının ailede, çalışma ortamında ve işgücü piyasasında cinsiyet eşitliği ile ilgili kalıp yargılar ve ön yargılar hakkında sorularını yanıtladı. Murat, “Belediye yönetiminin öncelikli politikası, gençlerin ilçede kalması ve gelişimi için koşullar sağlanmasıdır” diye kaydetti. Belediye Başkanı, liseyi bitirdikten sonra, gençlerin büyük bir bölümünün yüksek öğretim kurumlarında eğitimlerine devam ettiğini, az bir bölümünün ise yerli halk için büyük bir değer olan aile de kurduklarını belirtti.

Resmi Murat,” Ardino Belediyesi, ciddi bir entelektüel potansiyeli ile bilinir. Ülkenin şöhretini hem Bulgaristan’da, hem de yurt dışında artıran çok sayıda yerli doktor, mühendis, mimar ve sporcumuz var” dedi. Modern ailede kocanın ve eşinin kesinlikle eşit olduğunu ve ailenin geçimini sağlayanın daha ayrıcalıklı olduğunu vurguladı. Resmi Murat, gençlere sezgilerini takip etmelerini ve yeni bilgiler öğrenmek için zamanlarını aktif olarak kullanmalarını tavsiye etti.

Alman grubun yöneticisi Klaus Weidichka, Doğu Rodoplar’ın güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi. Weidichka,” Şeytan Köprüsü ve Trak Tapınağı Kartal Kayaları ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” diye ifade etti.

Şükran ve gelecekte işbirliğin bir işareti olarak, gençler Resmi Murat’a anmalık eşyalar hediye ettiler.

Projenin amacı, gençlerin Kırcaali ve Ardino halkının aile, çalışma ortamı ve işgücü piyasasında cinsiyet eşitliği ile ilgili kalıp yargılar ve önyargılarla ilgili görüş ve tutumlarını incelemesidir. Ziyaret, projenin son faaliyetiydi ve Kırcaali’den bir grup gencin geçen yıl Ekim ayında Almanya’yı ziyaret etmesinin ardından ikincisiydi.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar