Stuttgart Türk Halk Oyunları Topluluğu SÜTHOT, 3 Şubat 2018 Cumartesi akşamı Stuttgart’ta „ 7. Trakyalılar ve Balkan Göçmenleri Eğlence Gecesi“ ni düzenliyor.

Topluluk yöneticileri bilgisayar yüksek mühendisleri ve halk bilimi araştırmacıları Yeşim ve Aykut Dalgıç, “Bu Eğlence gecesinde sadece Trakya ve Balkan yemekleri yenilecek, sadece Trakya ve Balkan oyunları oynananacak, sadece Trakya, Balkan ve Rumeli Türküleri söylenecek, sadece Trakya ve Balkan kültürüyle ilgili olmak koşuluyla çok değişik etkinliklere yer verilecek “ dediler ve Trakya’nın ve Balkanların çok değişik ve lezzetli yemekleri ile tatlılarını bu gecede bir arada bulmanın mümkün olacağını belirttiler.

Stuttgart Türk Halk Oyunları Topluluğu SÜTHOT ile HETAT ve HOTEM’in oyuncuları dışında sadece Trakyalı veya Balkan Göçmeni ailelerin ve kişilerin davet edileceği bu Eğlence Gecesi samimi bir ortam yaratılabilmesi amacıyla daha önce olduğu gibi güzel ancak küçük bir salonda gerçekleştirilecek.

Geçen yılki “Trakyalılar ve Balkan Göçmenleri Eğlence Gecesi“ nde bu yılki gecenin Ağası seçilmişti. Gecenin Ağalığını yine bir kadın kazanmıştı. Bu yılki Gece’nin Hanımağası Yıldız Yılmaz konukları kapıda karşılayacak.
SÜTHOT, daha önceki yıllarda da “Trakyalılar ve Balkan Göçmenleri Eğlence Gecesi“ni düzenlemişti. Çok yoğun ve büyük bir ilginin olduğu geçen yılki geceye birçok Trakyalı ve Balkan Göçmeni yer kalmaması nedeniyle katılamamıştı.

Hiçbir zaman gösteri yapamaz duruma düşmeden 23 yıldır faaliyetlerini kesintisiz olarak devam ettiren SÜTHOT’un ülkemizin dört bir ucundan 25’ten fazla gösteri programları mevcut olması yanısıra Trakya ve Balkanlar’dan Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Silivri, Roman, Üsküp (Makedonya) gösteri ekipleri de mevcut.

Kırklareli, Edirne ve Roman ekiplerinin her biriyle ayrı ayrı Avrupa Türk Halk Oyunları birincilikleri de mevcut olan Topluluğun yöneticileri Yeşim ve Aykut Dalgıç aynı zamanda Trakya Halk Oyunları Araştırmaları ile „Türk Folklor Araştırmaları Kurumu Ankara „ nin „Türk Kültürüne Üstün Hizmet Ödülünün“ de sahipleri. Dalgıç çifti kültürel alandaki hizmetleri nedeniyle aynı zamanda 2015 yılı „Manfred-Rommel Ödülü“ne de layık görüldü.
Yeşim ve Aykut Dalgıç çiftinin Trakya dışında Yunanistan (Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç, Yanya, Kavala, Rodos, Girit), Makedonya (Üsküp, Manastır, Kalkandelen, Ohrid), Kosova (Prizren, Mamusa, Dragas), Arnavutluk (Tiran, Elbaşan, İşkodra), Romanya (Dobruca Bölgesi) ve Karadağ’da oradaki Türklerin halk oyunlarıyla ilgili gerçekleştirmiş oldukları bir çok araştırma da mevcut.

SÜTHOT bu kapsamdaki eğlence gecelerini, ülkemizin değişik bölgeleri için de yapıyor, tekrarlıyor. Trakyalı ve Balkan Göçmeni olarak davet edilecek kişi sayısının maksimum 80 kişi olduğu bu eğlence gecesine katılmak isteyenler 07024-969046 veya 0179-9547248 veya 0157-51990446 numaralı telefonlara başvurabilirler.

 

Stuttgart, Almanya – Yeni Posta

Reklamlar