Yeni Resim

“Rodopsko” mahallesinden Bay Sabahattin Anlatıyor: Volkan patlıyor sandık.

Svetılka ve Ahryansko bölgesindeki yangın 2 milyon leva zarar verdi.

„Dehşetliydi. Çok korktuk. Ben, hayatımda bu kadar büyük bir yangını ilk kez gördüm Her yöne yayıldı ve alevler göklere çıktı. Volkan patlıyor sandım. Uğuldadı. Bütün gece ateşle boğuştuk, hiç uyumadık.  Cuma gün öğle saatlerinde başladı. Caamiye gitmiştim.

Yeni Resim (1)

„İtfaiye sinyalini duyunca aklıma yangın geldi. Eğrı Derede cumadaydım. Eşim Kadriye ve Kıbrıs’tan gelen torunum Cice evdeydiler. Orman saat 11.30’da yandı ve saat 15 sularında köyümüze geldi. 45 yıllık çam ormanı birkaç saatte yandı. Evimin çiti ve ağaçlar, otlar da yandı. Çamları 1968’de dikmiştik. Hepsi gitti. Allah korudu. Can kaybı yok. Hayvanlarımızı da koruduk. Bir daha böyle bir felaket olmamasına duacıyım.

Yeni Resim (2)

80 yaşındaki Şerife Eninova nine evde yalnızmış. “Çok korktum. Ne yapacağımı bilemedim. Alevler evimin kiremitlerini yaladı. Ayaklarım ağırdığına, değneksiz yürüyemiyorum. İyi ki oğlum Durcan Eğri Dere’den hemen yetişti, beni arabaya aldı ve uzaklaştırdı. Bizi Allah kurtardı”  diye anlatıyor. Avlusuna diktiği meyve fidanlarının hepsi yanmış. Ateş arı kovanlarına kadar yayılmış, fakat onları kurtarabilmişler. Toplam 1500 dekar çam ormanı ve 300 dekar çayır yanmış kül olmuş

 

Reklamlar