Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif ve Yardımcısı Müh. Mehmet Fahri, Açık Kapı Günü’nde Kırcaali’deki kauçuk ve plastik ürünleri üretimi yapan Teklas Fabrikası’na konuk oldular. Diğer konuklar arasında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Yerel Meclis Başkanı Raif Mustafa ve Kırcaali’yi ziyarette bulunan kardeş Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında 30 kişilik bir heyet hazır bulundular. akif-akif-kircaali-teklas-fabrikasindaTeklas Bulgaristan Şirketi İcra Müdürü Müh. Metin Deniz, ziyaretçileri kuruluşun faaliyetleriyle tanıştırdı. Şu anda fabrikada bölgeden yaklaşık 500 kişi çalışıyor ve üçüncü bölümünün faaliyete geçmesiyle de işçilerin sayısı 700’ü aşması bekleniyor. Müh. Deniz’in ifadesine göre firma her hafta Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de önde gelen otomobil şirketlere ait 200 fabrikaya 10 tır dolusu ürün ihracat etmektedir.

Konuklar, en modern tipten 150 bin euro tutarındaki fabrikanın su arıtma tesisini görme fırsatı buldu. Teklas Bulgaristan Şirketi’nin yöneticileri genel olarak bölgeden mesleki eğitim sahibi kişileri işe aldıklarını paylaştılar, onların yüzde 35-40’ının Momçilgrad Belediyesi’nden olduğu belli oldu.

Belediye Başkanı Akif Akif, Müh. Metin Deniz’e yeni yatırım planları konusunda yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti. Başkan, kuruluşun gelecek yıllarda işçi kapasitesini oldukça arttırmasını umduğunu paylaştı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar