rafet uluturkkRafet ULUTÜRK

Konu: Siyasi ayarda dengeleme başarılı oldu.

Zaferimiz Kutlu Olsun!

1 Kasım heyecanı hayırlı sonuçlandı. Siyasi girdaba itilen Türkiye Cumhuriyeti gemisi demir alıp yelkenleri açtı. Yeni Türkiye –“Büyük Türkiye” siyasi atılımı beş aylık bir aradan sonra artık doludizgin yol almaya hazır. Bu sefer  yol boyunca ve sonunda halkımıza mutluluk sergileyen güzergah kaptanı AK Partinin kurucusu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu görev başındadır.  Barış, güven, huzur ve istikrar irademizin bütünlüğü olan Ak Parti seçim zaferi, Türkiye halkının, Türk-İslam Dünyasının ve biz soydaşların, hepimizin ortak zaferi ve Türkiye’nizin yeni umududur.

1 Kasım’da Türkiye seçmeni dünyada görünmeyen olağanüstü yüksek bir siyasi katılım, büyük bir olgunluk, sağduyu ve kararlılık gösterdi.

Sandıktan çıkan her oy birlik ve kardeşlik, tek partili iktidar, anavatanımızın bölünmezliği ve ülkemizin bir ucundan bir ucuna tek bayrak dalgalandırma azmimizin daha önce görülmemiş bir ifadesi oldu. Bununla birlikte hepimiz tüm olayları yeni bir bakış açısına göre değerlendirme olanağı bulduk.

İçte ve dışta “açıldık” ve içimize sızıp kümelenme yaklaşımıyla Türkiye’mizin gece gündüz durmadan kuyusunu kazmaya çalışanlarla yüzleşme imkanı bulduk. Bizi, Türkün büyüklüğünü, Büyük Türkiye ve yeni toplumsal yapılanma ve daha anlamlı demokrasi atılımlarımızı kıskananların hasedi ve kıskançlığıyla savaşmak zorunda kaldık.

Doğal süreçleri algılama yetersizliğinden kaynaklanan, zamanını doldurmuş ideolojik saplantılardan kurtulamayan, yeni Türkiye perspektifini algılamakta zorlananların inatlığı ve hırçınlığı Cumhuriyet tarihimizde rastlanmayan siyaseti kilitleme gibi olumsuzlukları ayağımıza dolandı.

Üç yüzlü zihniyetin ve düşmanlık zehrinden kurtulamayanların yakın ve uzak hedeflerini çözdük.

1 Kasımda birçok maske birden indi.

AK Partiyi 4. kez tek başına göreve çağıran Türkiye’deki seçmenler Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize olan güvenimiz kesinlikle yeniledi.

7 Haziran ile 1 Kasım arası halkımız için yeniden göz açma, bazı umutlardan sıyrılarak uyanma süreci olmakla birlikte, aynı zamandan Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi yeniden dirilme ve hücuma geçme fırsatı oldu. Hainleri yenemeyen ve kendileri hazırlayıp dünyaya dayattıkları planlarından asla vazgeçmeyen emperyalist güçlerce oluşturulan, beslenen ve silahlandırılıp kışkırtılan PKK terör örgütü, onun uzantısı olan ve ülkemizde konuşlanan kimlikleri ve hedefleri karanlık yeraltı müfrezeleri, legal ve gizli kollar 8 Haziran sabahı ayaklanma kararıyla huysuzlaştı.

Güney Doğu illerimizde halka zulüm uygulayarak, yol kesip hastane ve okulları havaya uçuran, devlet makamlarını hiçe sayıp mahalli özerklik ilan etme deneme ve silahlı hortlamasına gereken ders kısa sürede verildi.

Sınır ötesi düşmanın beli kırıldı. 2600 terörist etkisiz hale getirildi. Bir o kadar halk ve devlet düşmanıyla da memleket içinde hesaplaşırken,  dağda ve kentte, köylerdeki patlayıcı ve silah depoları havaya uçuruldu. Militan ve uşak kadroları tutuklandı. Hepsi adalete teslim edildi. Türkiye’nin havası değişti. Üstün gelen barış, kardeşlik ve huzur seçim sonuçlarını belirledi.

Silahlı Kuvvetlerimize, polis ve jandarmamıza, özel harekât birliklerimize olan güven kat kat artarken, gönüller gurur ve kıvançla doldu.

1 Kasım erken genel seçimde AK Parti zaferi, barış ve kardeşlikten yana olanların zaferi, bu asil davaya katılan tüm soydaşlarımızın kesin ve büyük zaferidir.

Biz Bulgaristanlı göçmenler için başta gelen Türkiye’mizin birliği ve bölünmezliği, halkımızın kardeşliği ve hepimizin mutluluğudur. Anavatana yapışan köklerimizi besleyen umut budur. Türkiye toprağında patlayan her bomba, yüreğimizi paraladı, verilen her kurban canımızdan can aldı.

İki seçim arası etkinliklerini soydaşlarımızı aydınlatırken, Türkiye’mizi yeni ufuklara taşıma davasının ancak AK Parti stratejisiyle olabileceğine inanan BULTÜRK – Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet merkezi, tüm diğer soydaş sivil toplum örgütleriyle kenetlenerek emin adımlarla ilerlemeyi kader bildi. AK Parti’nin çizdiği yeni düzen, Büyük Türkiye, barış ve istikrar siyaseti “Bulgaristan Türklerinin Sesi”, “bghaber org”, “bgbulturk.net” ve başka günlük ve süreli yayınlarımızda, bastığımız kitaplarda, “Akit” TV’de katıldığımız programlarda ana konumuz oldu.

Gaziosman Paşa ve Bayrampaşa Belediyeleri ile birlikte maddi ve manevi desteğiyle gerçekleşen milletvekili adaylarımızla görüşme etkinlikleri ve toplantılarda, katıldığımız kitle mitinglerinde aynı ruh büyük bir inanç dile geldi. “Başka bir Türkiye yok” sloganı soydaşlarımızın Ankara hükumetinin 31 Temmuz’da başlattığı hava operasyonlarına tam destek verdi. Mitinglerimizde “Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü vurgulanırken, düşen her şehit bizdendir, canımızdan candır, dendi.

Son seçimlerde halkımız daha bir kararlı daha bir dirilmiş ve yarınlardan emin çıktı. CHP, MHP ve HDP partisine yüz çevirip AK Partiye oy verenler genel bir değişimin sinyali oldu.

Artık hepimiz Türkiye gibi büyük bir devletin “İt ürür kervan yürür!” siyasetiyle yönetilemeyeceğine inandı. İki seçim arası soluklanma ve öz eleştirel bir ortamda denge hesaplarının yeniden düzenlenirken artık hepimiz yeni bir Anayasa, ayrımsız herkese eşit adalet, Başkanlık sistemi getirilmesine inandığımız kadar, son terör odağı da havaya uçurulana ve mücadelenin son terörist de silahını devlete teslim edene kadar sürmesi gerektiğine kesin inandık.

Büyük olmanın büyük ödün verme anlamı olmadığına, Türkiye Cumhuriyeti, Türk Bayrağı ve Ana-vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bu konuların hiçbir görüşme masasına yatırılıp pazarlık konusu dahi edilemeyeceğine tüm soydaşlar inandı.

Türkiye halkıyla birlikte aynı bayrak altında AK Parti yönetiminde bir hamlede kendini yenileyebilen çok kararlı ve tarihsel geleneklerinden güç alan büyük bir halk olduğunu tekrar ayağı kalkarak dünyaya gösterdi.

1 Kasım 2015 seçim zaferimiz hepimize kutlu olsun.

Yeni Türkiye, Büyük Türkiye, dünya lideri Türkiye atılımlarında birlikte olmanın gururu ve kıvancı içinde en iyi temennilerimle AK Partiye oy veren soydaşlarımı, bu çalışmalarda tuzu olan sivil toplum örgütlerini mutlu Türkiye ufkunu görenlerin tümünü en içten kutluyorum.

Bundan böyle de birlikte olmanın gücünü çok yakında hepimiz göreceğiz.

Kırcaaliden “BİZDE VARIZ TÜRKİYEM” sloganı hepimizin gururunu kabarttı, buradan Mehmet kardeşimiz olmak üzere hepsini kutluyorum.

Sağ olun var olun. Allaha emanet olun.

Reklamlar