IMG_6047

23 Nisan 2016 günü ulusça Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı coşku ve idraki içinde kutladık. Günün mana ve önemi ile gerek Türkiye gerekse Bulgaristan’daki güncel konuların da görüşüldüğü Bultürk yönetim kurulu toplantımızın devamını Bayrampaşa ilçemizde bulunan Lokalimizde devam ederken, son gelişmelerle ilgili olarak; Başbakanlık danışmanı yanı sıra İstanbul Ak Parti il yönetim kurulu üyesi Sayın Altuğ Karataş ile, Ak parti Bayrampaşa ilçe yönetiminden sayın Ali DUMAN ve kadın kolları başkanları ile birlikte derneğimizi ziyaret ederek bizleri mutlu ettiler.

Bu ziyareti anlamlı kılan ise ziyaretin içeriği ve varılan sonuçlar olmuştur. Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği olarak, yıllarca ifade etmeye çalıştığımız ve içerisinde hiçbir arka plan hesabı olmayan gayet açık ve anlaşılır fikirlerimizi yinelemek ve bu düşüncelerimizin artık anlaşılıyor olmasını da görmek bizleri Bultürk olarak ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Bu gün iktidara sahip olanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, içinde bulunduğumuz zaman dilimi biz Bulgaristan Türkleri açısından son derece önemli ve kaçırılmaması gerekli bir zaman dilimidir. Meseleyi Bulgaristan Türkleri açısından ele aldığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu fırsatları tam anlamıyla siyasetten değerlendirmesi son derece önemlidir.

Devletlerin asıl görevleri, kişi ve toplumların huzuru, refahı ve güvenlikleri ile tüm hak ve hürriyetlerini sağlamaktır. İşte tamda bunları Bulgaristan’da yaşayan Türk soydaşlarımız adına en azından sağlanabileceği bir zamanı yaşıyoruz. Hata kredilerimizin tamamını kullandığımız için bundan böyle hiç hata yapmadan ileri adımları hem kişiler, hem sivil toplum kuruluşları, hem siyasi partiler hem de devlet olarak cesurca atmalıyız.

Devlet yönetimini üstlenen siyasi partinin yöneticilerinin dernek lokalimizi ziyaret etmeleri tam da bu nedenlerden dolayı oldukça önemliydi. Zira,  Bultürk olarak bizler, her platformda doğru olarak gördüğümüz konuların alenen ifade edilmesi konusunda her zaman ve her yerde hiçbir tereddüt göstermedik. Bu nedenlerden dolayı anlaşılıyor olmak konusunda oldukça sıkıntılar yaşadığımız bir gerçektir. Hatta bu gün herkesin bizim çok eskilerde sadece bizim söylediğimiz günlerebaşlangıç noktamıza geldiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Bu ziyareti oldukça önemsiyoruz çünkü, hiçbir ön yargıya meydan vermeden en samimi duygu ve ifadelerimiz, misafirlerimizce de karşılık buldu. Siyasi parti hassasiyeti yerine, devlet ciddiyeti tüm görüşme sürecine hakim oldu. Bizleri ise bu davranış biçimi çok mutlu etti.

Mutlu olduk çünkü, siyasi parti övgüleri, propagandaları yerine, devletimizin bu meselelere bakışını, projelerini, azametini, meselelere bakış açısını göstermesi ve misafirlerimiz nezdinde bunları da anlamak ve görmek son derece önemliydi.

İşte bizleri heyecanlandıran, motive eden bu ve buna benzer davranışlardır.

Bu gibi ziyaret ve istişari toplantıların kısa aralıklarla devam edeceği konusunda mutabık kalınarak toplantıya son verildi.

Bu toplantı bir şeyi daha gösterdi ki, istişare ederek çok meseleler kolayca hal yoluna girer.

Ayrılırken misafirlerimizin getirmiş olduğu hediyeleri kendilerinden alırken çok mutlu olduğumuzu ve bizlerde kendilerine bizim BULTÜRK Derneğimizin bu güne kadar çıkartığı kitaplarını ve ayrıca çıkarmış olduğumuz BULTÜRK – “Bulgaristan Türklerinin Sesi” Gazetelerini kendilerine hediye olarak verdik.

Bu vesileyle tüm misafirlerimize bu ziyaretlerinden dolayı şahıslar ve kurumlarımız adına da teşekkürü bir borç biliriz.

Bulgaristan konusunda artık birlikte kararların alınacağını doğrultusunda karar vermemiz ise bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

BUL TÜRK

Mahmut Oral

c4eaf7c5-a89e-40c2-bf62-ca996afbdb30

Reklamlar