Bulgaristan’da, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin olşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan’ın, “ağır depresyonda” olduğu gerekçesiyle duruşmalara katılmamasına karar verildi.ahmed-dogan-hoh

İktidar ortağı olan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 19 Ocak’ta yapılan kurultayında Ahmet Doğan’a silahlı saldırıda bulunan Oktay Enimehmedov, cinayete teşebbüs suçlamasıyla dördüncü kez hakim karşısına çıktı.

Davanın başlıca tanığı Ahmet Doğan da dördüncü kez doktor raporu gösterip ifade vermek üzere mahkeme salonunda hazır bulunmadı. Doğan’ın suikast girişimi sonrası “ağır depresyonda” olduğu belirtildi.

Sofya Şehir Mahkemesi, 7 Ekim’de kapalı kapılar ardında yaptığı son oturumda, bir türlü tanık olarak mahkemeye gelmeyen Doğan’ın, psikiyatri uzmanlarınca muayene edilmesine karar vermişti. Durumu değerlendiren kurul raporunda, Doğan’ın “ağır depresyonda” olduğu gerekçesiyle duruşmalara katılamayacağı belirtildi. Rapor doğrultusunda Doğan’ın isminin, tanıklar listesinden de çıkarıldığı bildirildi.

Ahmet Doğan, 19 Ocak’ta düzenlenen HÖH kurultayında konuşma yaparken, saldırgan Enimehmedov kürsüye çıkıp Doğan’ın başına silah dayayarak üç kez ateş etmeye çalışmıştı. Şarjöründe 3 adet kuru sıkı mermi bulunduğu açıklanan silah tutukluk yapmıştı. Saldırı sonrası kurultay delegeleri Enimehmedov’u linç etmeye çalışmıştı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin kurucusu olan Ahmet Doğan, kurultayın ardından siyasetten çekilerek bir daha basın ve halk önüne çıkmamıştı.

AA

Reklamlar