Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali 13.02.2014 Perşembe günü ABD`de devreye girdi.

ABD`nin Kaliforniya ve Nevada eyaletlerinin sınırındaki Primm bölgesinde hukuki ve bürokratik engellere takıldığı için yapımı yıllarca süren dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali Ivanpah Güneş Santralı dün resmen açıldı. Ivanpah Güneş Santrali’nde 392 megawatt elektrik üretmesi planlanıyor.

HAREKETLİ BİLGİSAYAR KONTROLLÜ AYNALAR
Bilgisayarla kontrol edilebilen ve her biri 2.5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğindeki 300 bin ayna panel 139 metrelik bir merkez kule vasıtasıyla elektrik enerjisi üretecek. 210×400 cm ebatındaki aynalar bilgisayar kontrolüyle Güneş’in açısına göre hareket ederek 133 metre uzunluğunda olan kulelere güneş ışığını yansıtıyor. ABD`li Ivanpah Güneş Enerji Sistemleri şirketi bu sayede hem çevreci hem de daha ekonomik bir enerji alternatifi sağlayacak.

140 BİNE YAKIN EVE ELEKTRİK SAĞLAYACAK
Güneş ışığının etkisiyle buharlaşan su ise türbinleri çevirerek elektrik üretimi yapacak. California-Nevada sınırındaki Ivanpah Güneş Santrali’nde392 megawatt elektrik üretmesi planlanıyor. Santral bölgede 140 bine yakın eve de elektrik sağlayacak.

Reklamlar