Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında başkent Sofya’da AB Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı düzenlendi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Karakachanov ev sahipliğindekli toplantı Avrupa Diş İlişkiler ve Savunma Konseyi’nde görüşülecek konuların ön hazırlığı mahiyetinde geçti.

Savunma bakanları iki gün süren toplantılarda kalıcı işbirliği, Askeri Sevkiyat Planı ve kriz yönetimi operasyonları konularını ele aldılar.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini toplantı sonrasında şöyle konuştu:

“Özellikle bu konular üzerinde yoğunlaştık. Bu aynı zamanda AB-NATO askeri hareket kabiliyeti konusundaki işbirliğinin öncü projesi. Amacımız var olan engelleyici prosedür ve düzenlemelerin kaldırılarak, askeri birliklerin Avrupa Birliği ve ötesine akıcı bir şekilde sevkine imkan verebilmektir. Tabii aynı zamanda AB askeri ekipman ulaşım altyapısının iyileştirilmesini de sağlayacağız”

4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen toplanıtya üye ülke savunma bakanlarının yanısıra Nato,BM, Avrupa Komisyonu, AB Askeri Komisyonu ve AB Askeri İşler Genel Sekreterliği temsilcileri de katıldı.

 

Euronews

Reklamlar