Sofya Havaalanı’nda bulunan elektrikli arabaları gazetecilere gösteren Bulgaristan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığından Sorumlu Bakan Lilyana Pavlova, “Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında delegeleri 15 elektrikli araba taşıyacak. Araçları sağlayan şirket, şoförlerin 6 aylık maaşlarını peşin olarak ödedi” diye bildirdi.

Pavlova, “Hükümetten, Bulgaristan Başkanlığının sponsorluğunu yapmak isteyen herkesle ortaklık sözleşmeleri imzalamaya yetkilendirildim. Sonuç olarak bize 6 ay boyunca kullanmamız için 15 elektrikli otomobil ve 15 sürücü sağlandı” diye belirtti.

Pavlova, Sofya Havalimanı’na kurulan üç elektrikli araç şarj istasyonunun Başkanlıktan sonra da kullanıma açık kalacağını vurguladı.

Pavlova, “Bu 15 elektrikli araçla uzman düzeyindeki görüşmelere, müdür düzeyindeki oturumlara ve Parlamento düzeyindeki görüşmelere katılacak delegelerin taşınmasını sağlayacağız” dedi. Bakan, “Bu araçlardan 10 000’i aşkın kişinin yararlanma imkanı olacak” diye belirtti.

Bakan, “Arabalar markalaştırıldı, havaalanı markalaştırıldı, Terminal 2’nin zeminine metroya, elektrikli taşıtlara ve bilgi ofisine yönlendiren işaretler konuldu” diye kaydetti.

Pavlova, “Bulgar yemekleri ve başka yemek, içecek ve şarap üretimi yapan şirketlerle sözleşmelerimiz var. Görüşmelerin düzenlenmesinde Bakanlığa yardımcı olacak ortaklarımız var. Tüm alanlarda ortaklıklarımız olacak” diye izah etti.

Bakan, hediye paketlerinde turistik atraksiyonları içeren Sofya haritasının da bulunduğunu ve bu haritanın ülkeyi ziyaret edecek delegelere armağan edileceğini ifade etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar