Başbakan Boyko Borisov ile yaptığı görüşmede Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Yurttaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, “Bulgaristan, AB’nin Türkiye ile dış sınırını mükemmel bir şekilde koruyor ve Schengen Bölgesi’ne kabul edilmesi gerekir” diye kaydetti.

Borisov ve Avramopoulos, göç reformunda kaydedilen ilerlemenin yanı sıra terörle mücadele ve siber iş birliğini de ele aldılar.

AB Komiseri, AB ile ABD arasında adalet ve içişleri alanında konferansa katılmak üzere Bulgaristan’a geldi.

Avramopoulos, İçişleri Bakanı Valentin Radev ile de görüşme yaptı. Her ikisi de transatlantik diyalogun ve terörizm ve organize suçla mücadelede işbirliğinin önemini doğruladılar. Avrupa Komisyonu, vize serbestleşmesini sağlamak için etkilenen üye devletlerle çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu yineledi.

Bakan Radev, Komiser Avramopoulos’a güvenlik alanında ve ortak iltica sisteminin reformu alanındaki yasama önerileri konusunda maksimum ilerleme kaydedilmesi için her türlü çabayı göstermeye hazır olduğumuza dair güvence verdi.

Avramopoulos, Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı çalışmalarını övdü ve Avrupa Komisyonu’nun onları desteklemeye hazır olduğunu doğruladı.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar