Dr.Halide ÜMİTFER

Avrupa Birliğine kafa tutma hattımıza değildir.

Peevski’nin seçilmesini isteyen halk değil, A. Doğan, L. Mestan, oligarşi ve polistir.

       Sözde adaletten yana olan L. Mestan Peevski konusunda neden ısrar ediyor.

                                   Seçmenle yine alay ediliyor.

 

Bulgaristan Türkleri, Pomaklar ve Çingenelerin AB seçim kazanına atılıp kaynatılması asla doğru değildir. Seçmenimiz şuurlu ve iradelidir ve oyunu kime vereceğini bilir.

Demokrasinin özünde dalavere yapmak değil yapmamak vardır.

Seçmenin vazifesi oyunu vermek, seçilenin vazifesi ise yasalara uymak, adil olmak, ahlaklı ve dürüst olmak, halkın ve devletin çıkarlarına hizmet etmektir.

Belirli bir seçmen kesimi bir adamı istemiyorsa o adayı seçmemelidir.

Pazarcık milletvekili için Tervel, Krumovgrad ya da Sandanski seçmeninden zorla olumlu görüş toplamak adil ve doğru değildir. İnsanlar tanımadıkları kişiler hakkında geçerli doğru görüş beyan edemezler. D. Peevski hakkında kamuoyu görüşü Pazarcık seçmenlerinden, çalıştığı yer olan meclisteki vekillerden alınırsa geçerli sayılır. Bu bakıma L. Mestan’ın söyledikleri doğru kabul edilemez.

 

Böyle bir durumda seçmen oyunu verse de ne olacak!

D. Peevski, ard arda kopardığı skandallarıyla Sofya Meclisini birbirine katan adam değil mi? AB milletvekili adayı gösterilmezden önce neden onun bir HÖH milletvekili olarak 5 (beş) yıllık çalışmaları analiz edilip değerlendirilmedi? Hangi yasa tasarılarını hazırladı, hangileriyle ilgili tartışmalara katıldı? Bunlar neden dikkate alınmıyor. Müftülük taşınmazlarının iadesi konusunda görüşü nedir? 1913 Ermeni “soy kırımı” konusunda L. Mestan gibi gizlice imza atmış mıdır. O kadar zengin ve başarılı bir iş adamıysa Pazarcık Pomak köylerinde hangi ortaokula 5 bilgisayar aldı. Hangi anaokulunda onarımı finanse etti?

 

Pazarcık seçmeni için yaptığı herhangi bir iş gösterilebilir mi?

Müslümanların haklarını ve hukukunu savunuyordu da, İmamlar Davası’nda neden bir defacık olsun görünmedi. Tutuklanan imamlardan hangisinin ailesine 5 para yardım etti? İmamları ve ailelerinin taleplerini, dertlerini neden bir defacık olsun dinlemedi?

Bu milletvekili kopyası nasıl oldu da Müslümanların partisinde örnek milletvekili oldu?

HÖH MYK’da yapılan toplantıda Dobriç temsilcisi Enver Haciev’in “Peevski’yi gördüğümüzde bizde öz savunma hissi beliriyor” derken, “biz Peevski’den korkuyoruz” mu demek istedi? Gizli polis, bu DANScıyı Türklerin ve Pomakların arasına sızdırmakla insanlarımızı sindirmek mi istiyor? Vardığımız seviyeye baksanıza, halk, seçmen kendi milletvekilinden korkuyor.

 

Izbandutları (mafya babalarını) meclise ve HÖH partisine toplayanlar düşünsün. Belki de HÖH Yönetimi ile halk arasında Peevski gibi 200 kiloluk savunma duvarlarına artık gerek var? Henüz olmayabilir ama mutlaka olacaktır.

 

Onun milletvekili olduğu Pazarcık, Velingrat, Batak, Panagürişte, Strelça ilçelerinden HÖH / DPS kaç genci okumaya gönderdi? Kaç işsize iş sağladı? Peevski o bölgede eski ve yeni polislerin ve yakınlarının oylarıyla seçildi. HÖH içine sokuldu. Partinin kanını emiyor. Partiyi kapatma yollarını arıyor. Şimdi AB Genel Kurulu’nda elini kaldırıp ona buna parmak sallamaya başladığında HÖH milletvekilleri geri çevrilecek ve bir sonraki seçimlere katılma hakkımızı yitireceğiz. HÖH Partisi AB Hukuk Komisyonu tarafından kapatılabilir. Avrupa Birliği Liberaller ve Halk Particiler gruplarının tepkisi kesin ve inceleme komisyonları kurulmuş ve çalışıyor.

 

Bu tepkilerin esasında “Peevski’yi halkın ‘yükseltmek istediği’ yalanının açıklanmasında direnenler” ağırlıklıdır. Brüksel, Peevski’yi bir oligarşi uzantısı ve Rus ajanı olarak algılıyor. HÖH partisine de, Amerikan ve Rus istihbaratına hizmet sunan bir mafya yapılı oluşum olarak bakmaya başlıyor.

 

Seçmenin sorduğu sorularsa şunlardır:

O, 5 yılda mecliste 1 (bir) konuşma yaptı. O da küfürlüydü. Seçmenle 6 aydan beri görüşmedi. Basın yayın holdingi başkanı olmasına rağmen, ne yerel ne de merkez basında, ne bir gazetede ne de bir dergide, problemlerimiz üstüne bir yazı yazmadı, görüş beyan etmedi. TV ve radyo yayınlarına katılmadı. Hiçbir bayramda, kutlamada, düğünde, yıldönümünde ya da törende hazır bulunmadı. Kimseyi kutlamadı? Bu vekilden neden hesap sorulmuyor?

 

SORU: HALKA VE DEVLETE FAYDALI NE İŞ YAPTI?

O, totaliter rejim kalıntılarının egemenliğini sürdürmesinde kendilerine yardım etti.

Milletvekili Hüseyin Hocov kürsüye çıkıp “ana dilimiz, seçim propagandasını Türkçe yapmak ve oy kullanmaya hak kazanmak için üç ay aynı yerde yaşama yasağının kaldırılmasını” istediğinde, D. Peevski neredeydi? İnsan haklarımız çiğneniyor, doğal haklarımıza saldırı var deyenleri neden desteklemedi?

 

Peevski elini kolunu sallayarak, Meclis içinde eski İç İşleri Bakanı Ts. Tsvetanov’u tehdit ederken neden tedbir alınmadı. Meclis iç tüzüğünü hiçe sayıp tekme tokat hesaplaşmak isteyenler neden gemlenmiyor. Brüksel’e gönderileceklerine Meclis Disiplin Komisyonunda sorgulansalar daha isabetli olmaz mı?

 

ŞİMDİ GELELİM BİR ÖNCEKİ MİLLETVEKİLLERİMİZİN GÖRDÜĞÜ İŞLERE:

 

HÖH / DPS BULGARİSTAN PARTİSİ AB MİLLETVEKİLİ

METİN KAZAK

 

         Değerlendirme                                  sözlü             rakamlı

 

  1. Seçmenin verdiği not                               Z a y ı f             “0”

2. AB’den gelen not                                    Z a y ı f             “0”

3. Seçmenle görüşmelerde başarısı            Z a y ı f             “0”

4. Yazdığı yazılar                                         Z a y ı f             “0”

5. TV demeçleri, tartışmalar                       Z a y ı f             “0”

6. Yemekli eğlencelerde şarkı söyleme       Ala                     “6”

7. Gezip tozma eğlenme                             Ala                   “6”

—————————————————————————————

 

TOPLAM:               (Bir daha asla seçilemez)

 

Nasip olur da Delyan Peevski bu başarıyı tekrarlamaz.

İkisinin arasında küçük ince ayrım farkları var. M. Kazak hiç davaya girmeden AB Hukuk Komisyonuna girdi, D. Peevski ise, iki eşeğe bir sepet ot vermeden Milletvekili oldu.

Yaşasın Hak ve Özgürlükler Partisi’nin demokrasi, adalet ve kadro anlayışı!

Reklamlar