Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Olimpiyat Doğa Bilimleri Takımları Yedinci Yıllık Buluşmasına ev sahipliği yaptı. Buluşmada konuşan Radev, “Olimpiyat takımlarımızın doğa bilimleri arenasındaki her zaferi bize gurur veriyor ve büyük umut aşılıyor. Bulgaristan’ın geleceği bilim ve yeniliklere bağlıdır, Bulgaristan devlet yönetimi ise ülkeyi ileriye taşıyacak akıllı, eğitimli ve düşünen insanlara ihtiyaç duyuyor “dedi.

Bu yılın 95 madalya ve 2 onur belgesiyle son derece başarılı bir yıl olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Yine Bulgaristan’ın inanılmaz bir potansiyele sahip olduğunu kanıtladınız. Bütün bunların size yoksunluklar, sıkı çalışma ve özveri gibi neye mal olduğunu biliyorum, ama başarıya giden yol budur” dedi. Radev, başarılı öğrencilerin öğretmenlerini de tebrik etti.

Rumen Radev, “Yaptığınız her şeyin çocuklarımızın doğa bilimlerine olan ilgisini arttırdığına ve bilişim ve matematiksel dilbilim alanında edindikleri bilgilerin ülkenin geleceğinin anahtarı olduğuna inanıyorum. Bu emeğin meyvelerini geleceğimizden başka dünyanın geleceğini de şekillendiren yeni bilimsel başarılarla alacağız” diye kaydetti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar