6-mayis-cesaret-ve-ordu-bayramiKutlamalar çerçevesinde başkent Sofya’da askeri tören düzenlendi, Aleksandar Nevski Katedrali’nde yapılan dini törenle ordunun savaş bayrakları kutsandı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, katedral önündeki meydanda bulunan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koydu.

Plevneliev, Başbakan Marin Raykov ile halkla bayramlaştıktan sonra yürüyerek “Nezavisimotst” (Bağımsızlık) meydanına geçti. Plevneliev, burada yapılan resmi geçidi izledi. Resmi geçit sırasında ağır silahlar gösterilmedi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, meydanda yaptığı konuşmada, ordunun, ülkenin en saygın kurumların arasında yer aldığını, zor günlerde, doğal afetler ve kazalarda askerin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

NATO müttefiklerinin Bulgar ordusuna olan güveninin yüksek olduğunu ifade eden Plevneliev, sınır ötesi görevlerde bulunan Bulgar askerlerinin yüksek performans gösterdiğini kaydetti.

Ülkede süren bir haftalık Paskalya tatili dolayısıyla Sofya halkının büyük kısmı şehir dışında olmasına rağmen töreni binlerce vatandaş izledi. Konuklar arasında, ülkedeki dini ruhani liderler, askeri ateşeler ve savaş gazileri de hazır bulundu.

Tören sonrasında, silahlı kuvvetlerin organizasyonuyla kurulan seyyar yemekhanelerde halka, ordunun “simge yemeği” olarak bilinen “kuru fasulye çorbası” dağıtıldı.

 

AA

Reklamlar