2 Ağustos akşamı gerçekleştirilen 5.Dünya Mestanlılar Buluşması dünya çapından gelen yüzlerce misafiri ve ilçe halkını bir araya getirdi. Kasabanın bayramı için ülkenin dört bir yanına ve ayrıca Hollanda, Belçika, Türkiye, Amerika ve Almanya’da yaşayan Mestanlılar doğup büyüdükleri yere geldiler. 5-mestanlilar-bulusmasiMomçilgrad Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Dünya Mestanlılar Buluşması artık beşinci yıl “Mestanlı Daima Kalbimde” başlığı altında organize edildi.

Etkinliğe katılan resmi konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve Meclis Grubu Başkanı Lütfi Mestan, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Necmi Ali, Yatırım Tasarımı Bakan Yardımcısı Ceyhan İbryamov, Kırcaali Milletvekili Müh. Erdinç Hayrulla, Kırcaali Vali Yardımcısı Musa Yusuf, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Hoşgörü Belediyeler Birliği Genel Müdürü Ayhan Etem, Bursa Mestanlılar Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Türkiye’deki göçmen dernekleri ve kardeş belediyelerin temsilcileri hazır bulundular.

Dünya Mestanlılar Buluşması, Kırcaali Rodopski Far Toplum Merkezi Folklor Grubu’nun gösterileriyle başladı. Konserde Bursa Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da sahne aldı.

Yağmurlu hava nedeniyle Bulgar pop-folk sanatçısı Djena’nın konseri Nov Jivot Toplum Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Konseri izlemeye gelenler salonu tıklım tıklım doldurdu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar