Bugün Kırcaali Belediye Kültür Merkezi salonunda yoğun ilgi gösterilen 5. Bulgaristan Etnik Topluluklar Festivali gerçekleşti. Kırcaali Belediyesi ve Ömer Lütfi Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel festival, Kırcaali Hoşgörü Başkenti adında Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in himayesi altında gerçekleşiyor.

5-Bulgaristan-Etnik-Topluluklar-FestivaliFestivale Bulgaristan’daki tüm etnik gruplarını temsilen Kırcaali bölgesi ve ülke çapından 25’den fazla folklor ve müzik grubu katıldı. Onların çoğu Türklerin temsilcileriydi. Hoşgörü festivali Kırcaali sahnesinde 500’den fazla amatör sanatçıyı buluşturdu.

Etkinlikte resmi konuklar olarak Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile Belediye Başkan Yardımcısı Elisaveta Kehayova hazır bulundular.

Festivalin açılışını yapan Başkan Hasan Azis tüm katılımcıları selamlayarak başarılar diledi.
Başkan Azis, “5. Bulgaristan Etnik Topluluklar Festivali’nin eşiğindeyiz. 5. Etnik Topluluklar Festivali derken, artık 5. kez Kırcaali Hoşgörü Başkenti olarak ilgi odağı oluyor. Bugün sahnede bölgeden ve tüm ülke çapından toplam 500 civarında amatör folklor sanatçısı yer alacak. Kırcaali her zaman bir şekilde dikkati çekmeyi başarmıştır. Bugün gurur kaynağımız olan gelenek ve halkoyunlarıyla geçmişe döneceğiz, bugüne bakacağız ve geleceği göreceğiz.

Sahneye ilk olarak ev sahibi konumundaki Kırcaali Belediye Kültür Merkezi çatısı altında faaliyet sürdüren Müzik ve Halkoyunları Grubu çıktı. Bulgar danslarıyla seyircileri selamladı, bol bol alkışlar aldı. Hemen ardından aynı zamanda folklor grubunun yönetmeni olan Belediye Kültür Merkezi Müdürü Vasil Vasilev’e teşekkür belgesi sunan Belediye Başkanı, 60. kuruluş yıldönümünü kutlayan kurumu tebrik ederek, kültürel alanda yürütülen başarılı faaliyetler için teşekkürlerini sundu. Hasan Azis, “Ömer Lütfi Kültür Derneği Başkanı Seyhan Mehmet ile derneğin Müdürü Müzekki Ahmet’e kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü onların sayesinde tüm zorluklara rağmen Belediye yönetimi ile birlikte Kırcaali Belediyesi’nin kültür tarihine bir kez daha Bulgaristan Etnik Topluluklar Festivali’ni eklemeyi başardık” diye belirtti.

Daha sonra Ömer Lütfi Derneği çatısı altında faaliyet yürüten Kırcaali Türk Halkoyunları Topluluğu sevilen Çiftetelli dansıyla sahne aldı, bir kez daha gönülleri fethetti. Hemen ardından Kırcaali Folklor Ekibinin Başyönetmeni Yüksek Esen’e de teşekkür belgesi sunuldu.

Program yurt içinden ve bölgeden katılan folklor ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Folklor ve hoşgörü gösterileri büyük beğeni kazandı, güçlü alkışlarla kutlandı.

Festivale katılan tüm ekiplerin yöneticilerine teşekkür belgesi verildi.

5. Bulgaristan Kırcaali Hoşgörü Başkenti Etnik Topluluklar Festivali yaklaşık 3 saat sürdü.

 

Resmiye Mümin – KH

Reklamlar