Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu 5. Balkan Şenliği Sapanca Gölü Seka Kamp Alanında gerçekleştirildi. Bal-Türk Genel Merkez, Karamürsel, Derince, Körfez, Gebze ve Çayırova Şubelerinin katılımı ile organize edilen şenliğe sabahın erken saatlerinden itibaren katılım başladı.
5-balkan-senligi
İl Dışından da katılım vardı

Gebze, Çayırova, Körfez, Derince, İzmit ve Karamürsel’den gelen üyelerin yanı sıra Karamürsel Şubesinin organizasyonu ile Altınova ve Subaşı Belediyelerinden gelen Balkan Türkleri de programı renklendirdi.

Halaylar ve Karamürsel’in Sürprizi

Erken saatlerde gelen Balkan Türkleri kahvaltı ile güne başlarken hemen kahvaltının ardından Balkan Ezgileri eşliğinde halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Yediden yetmişe katılım gözlenirken güzel havanın tadının da keyifle çıkarıldığı gözlendi. Karamürsel Şubesi ile birlikte gelen Subaşı ve Altınovalı Balkan Türklerinin bayanları yöresel kıyafetleri ve oynadıkları yöresel oyunlar ile günün sürprizini yaptı. Genel Başkan Dr. Bayram Çolakoğlu folklor ekibinin tümüne “Bal-Türk” madalyası verdi.

Yarışmalar

Balkan Türküleri ve halayların yanı sıra çuval yarışı, ip çekme yarışları çocuk, genç, bayan ve büyükler kategorisinde yapıldı. Çekişmeli geçen yarışmalarda başarı kazananlar dernek tarafından ödüllendirildi. Karamürsel Şubesinin çekilişinde bir çok sürpriz hediye dağıtıldı.

İzmit Belediye Başkanı Doğan da geldi

Programın öğleden sonraki bölümünde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da geldi. Doğan’ın piknik yapan grupları tek tek dolaşıp hal hatırlarını sorması dikkat çekti. Kısa bir selamlama konuşması yapan Doğan, Bal-Türk ile birlikte Balkanlarda yaptıkları ortak çalışmalardan bahsetti, derneği ve Genel Başkanını başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, programa katılan Balkan Türklerini ortaya çıkardıkları güzelliklerden dolayı kutladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun ziyareti

Akşam saatlerinde Balkan Şenliğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ziyaret etti. Karaosmanoğlu Bal-Türk üyeleri ile birlikte çay içip sohbet etti. Bal-Türk’ün çalışmaları ve 12 Mayısta Bulgaristan’da yapılan genel seçimler sohbetin konusunu oluşturdu.

Şubeler hep birlikteydi

Bal-Türk Genel Başkanı Çolakoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Halit Meriç, yönetim kurulu üyeleri Erol Meyzin ve Ramadan Güler, Gebze Şube Başkanı İsmail Yılmaz, Çayırova Şube Başkan Vekili Günay Uzun, Körfez Şube Başkanı Ziya Baykara, Derince Şube Başkanı Berkant Aydemir ve Karamürsel Şube Başkanı Emine Öztürk ve şube yönetimleri katıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar