Karaman‘da yapılan 43. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması’nda bireysel bayanlar ve erkeklerde birincilikleri Türkiye‘den Yeliz Ayyıldız ve Kadir Çolak elde etti. Bayanlar takımda Romanya, erkekler takımda ise Türkiye kazandı. Aktekke Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen final etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Karaman Bifa Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın finalinde ülkemizin güzide şehirlerinden Karaman‘da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Balkan ülkeleri arasındaki dostluk, kardeşlik duygularını pekiştiren, toplumlar arasında kaynaşmayı sağlayan yarışmanın Türkiye‘de ve Karaman‘da düzenlenmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Bilgin, şunları kaydetti: “Ülkemizin en ücra köşelerinde vatandaşlarımıza hizmet götüren PTT her yıl düzenlediği uluslararası etkinliklerle bizlere ayrıca moral vermektedir. PTT ülke genelinde bulunan 4 bin 414 iş yeri ve 39 bin personeli ile milletimizin her zaman en iyisine layık olduğu bilinciyle çalışmalarına devam etmektedir. Müşterilerine hizmetin en iyisini ve en ucuzunu sunan PTT, uluslararası kültürün, sporun ve birçok etkinliğin içinde yer alıp, ülkemizin yurt dışında tanıtılmasına büyük katkı sağlamaktadır.”

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman‘ın Balkan ülkelerinde iyi bilinen bir kent olduğunu söyledi. Misafir ülkelerden üçünü ziyaret etme fırsatı bulduğunu anlatan Koca, “Oradaki eserleri gördüm, hiç yabancılık çekmedim. Orada atalarımızın izleri sapasağlam duruyor. Türk izleri Balkanlar’da ve şu anda orada yaşayan, ülkemizle gönül bağı olan insanlarımızla beraberiz. Yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi. PTT Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural da katımcılara başarılar diledi.

YARIŞMA SONUÇLARI

Yarışmaya, bayanlar ve erkekler kategorisinde Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova,Makedonya, Bosna Hersek ve Romanya‘dan postacılar katıldı. Bayanlarda birinciliğiTürkiye‘den Yeliz Ayyıldız, ikinciliği Romanya‘dan Andrea Arsına, üçüncülüğü ise Michaela Acatrinei kazandı. Erkeklerde ise birinciliği Türkiye‘den Kadir Çolak, ikinciliği Erdem Vural, üçüncülüğü Hanifi Çobanoğlu elde etti. Takım halinde ise bayanlardaRomanya birinci, Türkiye ikinci, üçüncü Bulgaristan olurken erkeklerde Türkiye birinci,Arnavutluk ikinci, aynı puanı alan Bosna Hersek ve Kosava üçüncü oldu.

 

Reklamlar