3. Uluslararası Çocuk Folklor Festivalinde danslar, geleneksel adetler ve oyunlardan bir demet sunuluyor. 8 ile 14 yaş arasındaki katılımcılar, 24 Nisan tarihinden itibaren 3 gün boyunca Sofyanın farklı noktalarında bulunan sahnelere çıkıyor. 3-uluslararasi-cocuk-festivali-sofyaFolklor festivalinin oraganizatörleri arasında “Plamıçe” Çocuk topluluğun kurucuları bulunuyor. Bunlar arasında İvaylo Pırvanov var:

“6 ülkeden topluluklar ağırlıyoruz. Slovakya, Polonya, Bosna ve Hersek, Estonya, Fransa ve Rusya. Güzel konserler sunuluyor. Bu yıl 90 topluluk, festivale katılma isteğinde bulundu. Ancak sadece 6 tanesini seçtik.

Bulgaristan ilk defa Rusya’nın Belgorod şehrinden “Vezelinka” topluluğu geldi. Festivalde bu bölgeye ait Rus halk şarkıları ve danslar seregiliyorlar. Festivalin koreografı ve organizatörü Milena Tsankova şunları paylaşıyor:

”Geçen festivalllere nazaran bu yıl UNESKO’ nun resmi partneri olan Folklor ve Geleneksel Sanatlar Festivali organizatörü Uluslararası Konsey ile ortak girşimimiz. 26 Nisan’da “Borisova Gradina” olarak bilinen parkta konser oldu. Bu konsere Gabrovo, Pazarcık, Sopot ve Sofya’dan topluluklar katıldı. Konser, “Beraber herşeyi başarabiliriz” motosu altında düzenleniyor.

Festivalin son günündetüm katılımcılar Ulusal Kültür Sarayı (NDK) önünden başlayan ve Cumhaubraşkanlık ile Halk Meclis binaları önünde geçen törene katıldı. “Borisova Gradina” parkında son konser düzenleniyor.

 

BNR

Reklamlar