Boyko: 1, 2 veya 4 yıllık yönetim mandatı sundu

43. meclisin ilk çalışma gününde parlamentoda yer alan en büyük siyasi partinin lideri Boyko Borisov, hükümet kurmaya hazır olduğunu açıkladı. Borisov, bunun için üç farklı seçenek bulunduğunu ve siyasi partilerin liderlerinin en uygun olanında karar vermelerini istedi. Seçenekler ise şöyle: Hükümetin yaz mesvimine kadar çalışması ve yerel seçimler ile birlikte ikisi bir arada seçime gidilmesi; iki yıl çalışması ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte seçime gidilmesi ve hükümetin tam dört yıllık görev süresini doldurması. Meclis kürsüsünden seslenen Borisov, sunulan seçeneklerden herhangi birisi üzerinden yönetmeye hazır olduğunu, ancak istikrar istediğini kaydetti. Şart koşmadan Borisov, Reformcular ve Vatanseverler cephesi liderlerinin yeni oluşacak kabinede yer almalarını istedi.

STANDART: Mecliste alçakgönüllülük

Siyasi ahlakta görülmeyen alçakgönüllülük tutumları ile yeni meclis göreve başladı. Meclis kürsüsüne ard arda çıkan siyasi parti liderleri birbirlerine saldırmak veya suçlamalar yönlendirmek yerine hep bir ağızdan sorumluluktan söz etti. Sadece Volen Siderov istisnai bir konuşma yaparak, Rusya’ya yaptırımlar uygulandığı için yabancı büyükelçileri kınadı. Salondaki olumlu atmosfer meclis başkanlığına oy birliği ile Tsetska Tsaçeva’nın seçimilmesi ile devam etti. Tsaçeva için mecliste yer alan 232 milletvekilinden 219 milletvekili olumlu oy kullandı. İkinci kez meclis başkanlığına seçilen Tsatçeva yaptığı konuşmada vatandaşların partilere dört ders verdiğini, bunların alçakgönüllülük, barışma, birlik ve sorumluluk olduğunu belirtti.

MONİTOR: Afet sonucunda 40 bin vatandaş halen mum ışığında

Kar yağışından ve fırtına sonucunda Kuzeydoğu ve Batı Bulgaristan bölgesinden yaklaşık 40 bin vatandaşa dün de elektirk hizmeti verilemedi. Üç gündür durmadan devam eden kar yağışı sonucunda Gabrovo bölgesinde hava koşulları halen çok ağır durumda. ‘Energo-pro’ elektrik dağıtım şirketine ait 30 bin vatandaşın yaşadığı 297 farklı köy ve kasabada elektrik kesintisi halen devam ediyor. En ağır hava koşulları ise Sevlievo ile Gabrovo belediyelerinde görülmeye devam ediyor. Dün öğle saatleri civarında ÇEZ şirketinden yapılan açıklamada yaklaşık 10 bin aboneye elektrik verilmediği belirtildi. Arıza bulunan belediyelerin ise Loveç ile Troyan olduğu açıklandı. Rodoplarda bulunan Sırnitsa şehrine de üç gündür elektrik verilemediği belirtildi. Ayrıca Peştera, Belovo, Panagürişte ve Velingrad şehirlerinin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi bulunduğu kaydedildi.

Reklamlar