4 aydır Edirne sokaklarında yaşayan Naim Reyhanov, kimliği ve pasaportu olmadığı için 23 yıldır ailesine kavuşamıyor.
naim-reyhanov-23-yildir-ailesinden-haber-alamiyor1990 yılında Bulgaristan’dan zorunlu göçle Çanakkale’ye yerleşerek hayatını sokaklarda geçiren ve yaklaşık 4 aydır Edirne’de aynı şekilde hayatını devam ettiren Reyhanov, 23 yıldır eşi ve 3 çocuğundan haber alamıyor.
Sırtına yüklediği torbasındaki eşyalarından ve 23 yıldır haber alamadığı ailesinden başka hiçbir varlığı olmayan Reyhanov, cadde cadde, sokak sokak gezerek yaşam mücadelesi veriyor. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan ancak yaşlandığı ve vücudundaki sağlık problemlerinden dolayı yorgun düştüğü için para kazanamaz hale gelen Reyhanov’un tek isteğinin yetkililerin kendisine pasaport çıkarması ve yıllardır haber alamadığı ailesine kavuşmak olduğunu söyledi.
Eşi ve çocuklarının yaşayıp yaşamadığının haberini almadığı ve onları çok merak ettiğini söyleyen Reyhanov, pasaportunun olduğu takdirde koşarak ailesine gideceğini belirtti.
Selimiye Cami bahçesinde bulunan ağaç altında barındığını ve havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sokakta yaşamanın daha da zorlaştığını anlatan Reyhanov, sıcacık yuvasına kavuşmak istediğini söyledi.
İHA
Reklamlar