BGSAM – Tercume

Tarih: 05 Mayıs 2017

Konu:  HÖH – DPS: “Yalan yurtseverler zalimdir.”

Yeni kurulan hükümetle ilgili Hak ve Özgürlükler Partisinin kesin görüşü açıklandı.

HÖH partisi milletvekili Hamid Hamid, parti olarak sert bir tutum içindeyiz, Bulgaristan’da III. Borisov hükümetine katılan sözde yurtseverler zalimlerdir, dedi.

Milletvekili Hamid şöyle konuştu: Hak ve Özgürlükler Partisi (DPS) yeni kabineye sert muhalefet olacaktır. Aşırı milliyetçilerin, Avrupalı olmamızın açık düşmanlarına Bulgar hükümetinde yer almasına ilk kez fırsat verildi. Sert muhalefet olmaktan başka seçeneğimiz olamaz.

En çok seyredilen “bTV” yayınına katılan Hamid, DPS’nin kesin kararını bu sözlerle açıkladı.

Konuşmasında, “Ataka” partisi sopacılarının Sofya “Banya Başı Cami” saldırısını hatırlattı. Aşiri milliyetçi parti liderinin sahne sanatları enstitüsü NATFİZ’e saldırısına değindi. Sözde “Yurtsever Cephe” lideri, artık başbakan yardımcısı olan Valeri Simyonov’un Bulgaristan Türkiye sırında, saçlarından tutarak otobüsten indirip tartakladığı yaşlı seçmen Türk kadını rezaletine aurıntılı değinerek,  güya “Yurtseverler Birliği”  twmsilcilerinin sözlerinde ve davranışlarında zalimlik var diye konuştu ve olayları sert kınadı.

Milletvekili ve deneyimli siyasetçi Hamid Hamid VMRO başkanı Krasimir Karakaçanov’un Bulgaristan Cumhuriyeti Savunma Bakanı seçilmesini ise “Bulgar ordusuyla alay etme” şeklinde yorumladı.

Bu arada, DPS parti listesinden, Burgaz ilinden milletvekili seçöilen ve ardından meclis ilk çalışma gününde DPS meclis grubundan ihraç edilen Angel İsaev’in yeni hükümete oy vermesine ise şu yorumu getirdi. “Bu şahıs meclise yanlışlıkla girmiştir.”

Reklamlar