BGSAM

Tatrih: 25 Nisan 2017

Konu:   ALDE Başkanı GERB partisini hükümeti güya “Birleşik Yurtseverler” ile değil,

             Hak ve Özgürlükler Partisi (DPS) ile hükümet kurmaya çağırdı.

ALDE partisi Başkanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Hans van Balen.

Sofya’da hükümet temasları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Radev bütün parti başkanları ve heyetleriyle görüştü. Onun, hafta sonuna kadar hükümet kurma ödevini önce 22 Mart seçimlerinden en fazla oy alarak çıkan GERB partisi Başkanı Boyko Borisov’a vermesi bekleniyor. Borisov 2009’dan beri III. Bulgar hükümetini kuracak. O, Bulgaristan’ı son seçimlerde 27 oy alan, güya “Birleşik Yurtseverler” ile yönetmeye hazırlansa da iki siyasi parti arasında politik sözleşme henüz imzalanmamıştır.

İşte böyle bir ortamda, 25 Nisan 2017’de Brüksel’den gelen bir haberde, ALDE Partisi başkanı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Hans van Baalen, Avrupa Halk Partisi (ENP) üyesi olan Bulgaristan GERB partisini hükümeti güya “Birleşik Yurtsever” partisi ile değil de, Hak ve Özgürlükler Partisi (DPS) ile kurmaya çağırdı.

Brüksel’den gelen mesajda, liberallerin şefi şöyle diyor:

“Yeni iktidar koalisyonu, Avrupa yönelimli bir parti olan Hak ve Özgürlükler Partisi (DPS) ile kurulursa Avrupa Birliği’nin yaratıcı üyelerinden biri olan Bulgaristan’ın geleceği için daha hayırlı olur. Çünkü yıllar içinde, Avrupa Parlamentosunda,  ALDE grubu gibi, Hak ve Özgürlükler hareketi de istikrarlı yönetimden, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olduğunu defalarca kanıtladı”

Reklamlar